Покрив на супермаркет падна върху паркиран автомобил в София

Албанската полиция разби банда, правила фалшиви паспорти за САЩ и Канада

Украйна депортира журналистка на руска телевизия

Уран над нормата е установен в питейната вода на старозагорското дело Казанка

Енвер Ходжай: Македония поиска помощ от Косово за прилагане на закона за езиците

Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Учени посочиха кои спомени заличаваме по време на сън

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици Поддържа здравословни килограми и продължава с програмата

Мария Захарова свърза случая “Скрипал” и сирийския въпрос Западът се опитва да направи хората на глупаци, заяви говорителката на руското МВнР

Тереза Мей: Ще обмислим следващите стъпки по случая Скрипал заедно със съюзниците си

Арета Франклин отмени концерти по съвет на лекарите си

Силният вятър събори дърво в парка „Заимов”

Двама загинали след катастрофа с мигранти в северна Гърция

Мат Деймън няма да се мести в Австралия

Ивица Дачич: Сърбия не може да търгува с Косово и Метохия заради ЕС

Американец поема летището в Горна Оряховица

На премиерата на филма “Бензин” с Катерина Горанова.

Американец е поискал да поеме от март летището в Горна Оряховица. Аеропортът разполага с всички видове лицензи и разрешителни. Предстои само документалното оформяне по отдаването на авиообекта, съобщиха пред „Труд” местни авиатори.

Чужденецът е готов да стопанисва за 35 г. международния аеропорт. Собственикът на компания „Гери Холдинг”, която развива авиобизнес в Италия, е депозирал в Министерството на транспорта писмо за инвестиционно намерение още през октомври миналата година.

В него той заявява, че иска да вложи в аеропорта 14 млн. евро и да разкрие между 350 и 400 работни места. Новоназначените авиослужители ще преминат курсове на обучение и допълнителна квалификация в Италия. Освен това инвеститорът възнамерява да създаде база за техническо обслужване и ремонт на самолети.

Предприемачът имал интерес и към земи около горнооряховското село Поликраище. Върху терените смятал да направи разсадници и със свои самолети да изнася готовата продукция за чужди пазари. Планирал да развие каргополетите.

„Пред аеропорта се отварят големи перспективи. Има благоприятна възможност за удължаване на пистата в западно направление. Могат да се изградят още 3 пътеки за рулиране, от които една скоростна. Съществуват условия за двойно увеличаване на перона на изток и обособяване на съвременен карго терминал”, обясняват летци.

От ръководството на авиообекта потвърдиха, че на място са идвали представители на италианската авиокомпания на оглед и са получили информация за състоянието на летището.

Ако се стигне до сделка, многострадалната процедура по отдаването на аеропорта в Горна Оряховица с площ от 2 115 405 кв.м най-после ще бъде финализирана. Тя бе открита с решение на Министерския съвет на 23 март 2011 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.