Софиянка се жалва от полицейски побой в метрото

Столичанка се оплака от побой, нанесен й от полицай в столичната метростанция "Надежда".

Добринка Божилова твърди, че е пострадала миналата неделя около 21 ч., когато отишла да изпрати семеен приятел до метростанцията и да си купи цигари. Когато двамата влезли там, били спрени за проверка на личните карти от полицай Цветелин Цветанов, разказва Божилова. Тя не носела нейната, тъй като живеела наблизо. Униформеният отвел и двамата в дежурната стая. През това време жената се обадила на съпруга си - да донесе документите. В дежурната обаче полицаят щракнал белезници на приятеля им, а нея започнал да налага. Съпругът дошъл и успял да заснеме част от случилото се. Повикан бил и патрул, отвели Божилова до "Пирогов" за лекарски преглед, но след това я задържали в ареста до понеделник. И тя, и приятелят й се сдобили с обвинения в хулиганство.

В медицинското на Божилова се сочи, че тя има кръвонасядания около очите и носа, както и на гърба. Тя е качила снимките на насиненото си лице във фейсбук с призив: "Дано на никого не се случва тази гадост!".

От МВР потвърдиха за инцидента, но уточниха, че той е бил предизвикан от "видимо нетрезвените и неадекватни действия" на мъжа и жената. Те поискали да си купят билети, но касиерката им отказала, тъй като вътрешният ред на "Метрополитен" не допускал лица в нетрезво състояние.

МВР: Псувала е полицая, нарекла го боклук

Добринка Божилова и нейният придружител са били пияни, тя е обвинена в хулиганство, съобщиха от МВР. В постановлението за привличането й като обвенияем пише, че е "извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - обиждала Цветелин Цветанов, старши полицай в "Метрополитен" с думите "боклук" и го напсувала".

От полицията допълниха, че и униформеният си е извадил медицинско свидетелство, тъй като лицето му било надрано. Нямало данни, че на гражданката е нанесен побой. Синините й са от неизвестен произход.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право