Арести след палеж на два мерцедеса на бивш депутат от ГЕРБ

Трима младежи са арестувани за умишлен палеж на два автомобила "Мерцедес", собственост на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов, съобщиха от полицията в Пловдив. Черният джип "Мерцедес GL 320" и лимузината "Мерцедес CLK". Пламнаха в четвъртък вечерта.

"Проверяваме задържаните лица за съпричастност към престъплението", каза гл. инспектор Пламен Узунов, шеф на областна дирекция "Полиция" в Пловдив. Той отказа подробни като обясни, че се очаква до няколко дни случаят да бъде разплетен докрай. Не е изключено да има още арести - на поръчителите на палежа.

Според разследващи задържаните са активисти на една от крайните фенфракции на пловдивски футболен клуб. Най-вероятно те са изпълнявали поръчка от човек, който е искал да сплаши ексдепутата или да му отмъсти за нещо. Една от версиите гласи, че в основата на палежите стоят неуредени финансови сметки и неизпълнени бизнесобещания, които Йорданов поел като депутат.

Разследващите отказват да коментират дали има връзка между последното посегателство върху автопарка на Йорданов и друго от миналата година. Тогава край дома му на ул. "Акация" 1А и съседната ул. "Чернишевски" изгоряха два джипа на семейството му - "Мерцедес ML" и "Тойота Ландкруизър", а на трети - "Мерцедес GL 320" бе разбито с паве предното панорамно стъкло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право