Да отслабнем без много усилия

Желанието да отслабнем може да бъде много силно. Желанието да не се престараваме и ако може това да се случи, без да полагаме много усилия, също може да бъде голямо. Колкото и противоположни да изглеждат двете желания обаче има начин да ги задоволим. По-точно 10 начина. Ето как можете да отслабнете, без да полагате много усилия:

1. Винаги се качвайте по стълбите. Толкова е просто и едновременно с това толкова лесно да се измъкнете от него. Друго си е да се качите в асансьора или да предпочетете ескалатора след дълъг и тежък ден на работа, но да изкачите няколко стъпала не е толкова трудно и ако го правите редовно ще се превърне в навик и няма да се струва толкова непосилно усилие.

2. Разхождайте се повече. Да, ако излезете да потичате в парка, ще изразходвате повече калории, но е и много по-вероятно след това да се чувствате по-изморени и да решите да се подкрепите с нещо калорично, без да му мислите много. Освен това тичането изисква и подготовка, а това е достатъчно ви откаже. С разходката също ще се разделите с прилично количество калории, без да усетите, така че не си спестявайте вървенето.

3. Стойте изправени. Докато седите, метаболизмът ви се забавя, мускулите ви си почиват и после колкото и да се стараете във фитнеса, единият час, прекаран там, едва ли ще компенсира няколкото часа седене на работното ви място. Затова стойте прави, колкото повече можете. Не е нужно да сядате в градския транспорт. Правете си почивки и какво ще ви стане, ако пиете кафето си на крак?

4. Носете си покупките. Ако се натоварите добре и носите по нещо тежко във всяка ръка, гърбът ви е изправен, а гърдите изпъчени, и правите това често на по-дълги разстояния, ще откриете колко е полезно да спрете да си поръчвате разни неща по интернет или да карате друг да ви носи чантите.

5. Седнете на пода и гледайте телевизия така. Да, като децата. Може диванът ви да е толкова удобен, че да изгледате цял филм, без да помръднете и точно там е проблемът. Докато сте на пода, ще се местите, сменяте позицията на тялото си, ще се разтягате и ще горите калории.

6. Клякайте в рамките на 10 минути всеки ден. В някои страни тази практика е част от ежедневието - като това да си измиете зъбите или да отидете до тоалетна. Това е лесен начин да оформите седалищните си мускули, а все 10 минути дневно ще успеете да намерите.

7. Лицевите опори са важни. Ако ги правите редовно, е повече от ясно, че ще укрепите ръцете и гърба си, но ако застанете успоредно на пода, може да поработите и за мускулите на корема. Струва си да опитате, нали?

8. Направете си кратка дневна програма и я следвайте. Не е необходимо да започвате с нещо мащабно, което още от самото начало ще ви накара да мислите какво да пропуснете утре. Увеличавайте физическото натоварване постепенно и така ще свикнете, без да се чувствате притиснати до стената. Може в списъка си да започнете да включвате и храни, от които да се лишите. Започнете с по едно нещо на седмица и ще видите, че можете да оцелеете и без поничката или хамбургера. Може и да замените едно нещо с друго. Например шоколад за ябълка.

9. Помагайте на другите. Може и да звучи общо, но се замислете за двойната полза - докато си спечелвате симпатията на съседа и заедно оправяте оградата, ще изгорите и доста калории.

10. Спрете да се опитвате да се измъкнете с минимално физическо усилие от ваша страна. Променете начина, по който гледате на някои прости дейности от ежедневието и ще видите колко голяма разлика ще има. Ако приемете, че докато минавате с прахосмукачката или бършете прозорците, работите и за мечтаното си тяло, това ще ви накара да спрете да отлагате да свършите тази работа. Накрая ще имате две причини да сте горди от себе си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл