“Левски“ - две спасени и две вкарани дузпи за 3:0

 

Левски“ порази с 3:0 в Анталия шампиона на Азербайджан в мач, в който „сините“ вкараха две дузпи, а двама техни вратари спасиха други две. Разбитият съперник „Карабах“ е от изненадите в Лига Европа през есента, Азерите изпревариха в групата „Сент Етиен“ и отстъпиха само с 1 точка на „Днепър“ за второто място.

Вратарят Пламен Илиев-Тигъра се завърна в титулярния състав на „Левски“ и още в 30-ата секунда спаси срещу измъкнал се сам срещу него футболист на „Карабах“. В 3-ата минута реферът даде дузпа срещу „Левски“, но бившият капитан отрази шута на бразилеца Алмейда, гласен за национал на Азербайджан. В 7-ата Валери Домовчийски откри от 11-те метра. В 18-ата едва 17-годишният Божидар Краев улучи греда.

Веднага след почивката отново Домовчийски направи 2:0. А в 50-ата и Антонио Анието вкара от дузпа -. 3:0. В 69-ата и влезлият в игра друг „син“ вратар Боян Йоргачевич спаси удар от 11-те метра – на Диас.

Левски“ излезе в юбилейния си екипв жълто и малиново и промяната сякаш вдъхнови отбора. Особено впечатляващи се оказаха градивните комбинации пред наказателното поле на испанския дует Антонио Аниете-Мигел Бедоя.

В понеделнки и вторник „сините“ чакат двама нови футболисти на лагера в Анталия – нападател и крило.

В същото време името на Димитър Иванков е обсъждано сред запалянковците като вариант за ръководството на клуба. Тръстът „Синя България“ и фенклубът има по едно място в Управителния съвет. Планира се според темата на заседанията да бъдат делегирани различни представители. Иванков е сред вариантите, но още няма съгласие. Бившият капитан бе в управата, но напусна м. г.



Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ