Най-красивите държавни глави, гърди и крака

След като сексапилният хърватски президент Колинда Грабар-Китарович се превърна в сензация, но не с това, че е първата жена на този пост в страната, а с полуголите си снимки от плажа, в Полша се появи още една политическа фигура с манекенски мерки - актрисата Магдалена Огорек. Тя засега е само кандидат за президент на Полша.

Наред с тези хубавици в политиката има още женски лица, които заслужават да бъдат отбелязани. Сред жените в рубриката “И таз хубава!” сме включили и жени, които вече не заемат държавнически постове - Хубавото Наде - Надежда Михайлова, която при избирането си за външен министър събра очите на политици и журналисти, и украинката Юлия Тимошенко - миловидна, но много влиятелна политическа жена.

Балконът на хърватката Колинда разклати нета

Новоизбраният президент на Хърватия Колинда Грабар-Китарович е жена с дълга политическа кариера, но веднага след избирането  за президент в интернет плъзна знойна снимка - оказа се, че президентът е с едни гърди пред всички други президенти. “Обиколката на бюста на Колинда е несравнима и няма аналог в политиката, особено съпоставена с талията ”, и “Вижда се, че е истинска хърватка” бяха сред коментарите под фотографията, първоначално публикувана във фейсбук. На нея Китарович чисто и просто е по бански на плажа.

Бившият министър на външните работи (2003-2008) и бивш посланик в САЩ (2008-2011) спечели изборите на 11 януари срещу досегашния държавен глава Иво Йосипович.

56-годишната Колинда Грабар-Китарович държи да бъде смятана за “жена от народа”. Тя е дъщеря на месар от село, близо до Риека, и твърди, че е единственият президент, който знае да дои крава. Всъщност е първата жена държавен глава на Хърватия.

Магдалена Огорек с бедра на манекен и лице на ангел

Май никой до ден днешен не е разбрал политическата програма на Магдалена Огорек - кандидат за президент на Полша. Щом заговори, всички зяпват и не отделят очи от красивото  лице, освен ако не могат през това време да хвърлят поглед и на краката . Магдалена е с тяло на модел и с перфектни черти на лицето - руса, бяла, синеока, същински ангел.

Тя е по всички сайтове за видеообмен, а също и в reddit, 9gag и т.н. 35-годишната Магдалена е доктор по история, бивша актриса и кандидат на полския Демократичен ляв алианс. Изборите ще се проведат през май.

Хеле - първата жена премиер на Дания

Датският премиер Хеле Торнинг-Шмит се оказа прекалено хубава за политиката, поне според Мишел Обама. През 2013 г. “Вашингтон пост” леко се пошегува с Първата дама на САЩ, която се подразни от размяната на шеги между съпруга си и сексапилната премиерка. Вестникът побликува няколко кадъра от стадиона в Йоханесбург, на които се вижда, че Мишел си разменя мястото с Хеле, за да не седи тя до Обама.

Хеле Торнинг-Шмит е първата жена премиер на Дания, избрана през 2011 г. Тя е и първата жена лидер на Демократите (от 2005 г.) В момента е на 48 г. Прословута е с това, че обича луксозните чанти, затова  прикачат прякора Гучи Хеле.

Полякинята Ева Копач - министър-председател за пример

Ева Божена Копач (на снимката е вляво от Ангела Меркел) е министър-председател на Полша от 22 септември 2014 г. Лидер е на дясноцентристка либералноконсервативна Гражданска платформа на Доналд Туск.

Тя е педиатър. Била е министър на здравето. През 2009 става любимка на поляците, след като се противопоставя на въвеждането на ваксина срещу свински грип, преди да са изяснени страничните ефекти.

 Киршнер - не плачи от мен, Аржентина

Кристина Киршнер е президент по съребрена линия - наследява поста от съпруга си Нестор Киршнер през 2007 г. А след смъртта му през 2010 г. оглавява и Фронта за победа, лявата фракция на Хустисиалистката партия. На 23 октомври 2011 г. печели втори мандат.

Като политик я сравняват с Евита Перон.

Но според колегата си - президента на Уругвай Хосе Мухика, е “дърта вещица”. Той се изтърва на пресконференция м.г., но после се извини. Критиците  я обвиняват в корупция, манипулации, фалшифициране на статистически данни, тормоз над журналистите и др.

Камла е най-хубавият премиер на Тринидад и Тобаго

Камла Персад-Бисесар е първата жена премиер на Тринидад и Тобаго. Избрана е на 26 май 2010 г. като лидер на Обединен национален конгрес. Управлява от името на трипартийната коалиция Партньорство на народа. Тя е и първата жена главен прокурор в Тринидад и Тобаго.

Омъжена е и има син. Не е в първа младост - на 62 г., но все още е хубава жена. Твърди, че като баптист изповядва едновременно баптизма и хиндуизма. През август 2011 г. Камла се разболя от коварната треска денга, но правителството обяви, че ще продължи да управлява под наблюдението на лекарите си.

Туранская - държавник в непризната държава

42-годишната хубавелка Татяна Михайловна Туранская е премиер на самопровъзгласилата се на 2 септември 1990 г. Приднестровска молдовска република (ПМР). На поста е от 2013 г. - като независим кандидат при това. Родена е в Одеса през 1972 г. Кариерата  започва през март 2012 г., като зам.-шеф в администрацията на гр. Рибница. До юли 2013 г. преминава през 7 назначения, все президентски указ. Последното е като министър-председател.

Йорданската кралица Рания е еталон за елегантност

Йорданската кралица Рания е една от най-изисканите и елегантни кралски особи. По изящната  фигура и човек едва ли би се досетил, че тя е почетен полковник на йорданската армия. Съпругът  - крал Абдула II, я обявява за такава през 2004 г. Рания става кралица на Йордания след възкачването на съпруга си, но не автоматично. Тя получава титлата със специален указ на съпруга си. Кралицата е защитник на правата на жените и децата и е активна в популяризирането на проекта SOS Детски селища. Заради хуманитарната  дейност я наричат “арабската принцеса Даяна”. Кралското семейство има 4 деца.

Хубавото Наде беше сензация

Като външен министър Надежда Михайлова (сега Нейнски), събра очите на политици и журналисти. По време на мандата  (1997-2001) фотографите се надпреварваха да я снимат по всички международни събития.

Жена с дълга политическа кариера - председател на СДС (2002-2005), народен представител в 37, 38, 39 и 40-ото народно събрание и евродепутат - избрана през 2009 г. като водач на кандидатдепутатската листа на “Синята коалиция”. От 1999 г. името  се свързва със запис от предизборен инструктаж в Ловеч, на който се чува как Михайлова казва на местните функционери на СДС да “нахранят” журналистите, за да ги спечелят на своя страна.

Помнят още плитката наТимошенко

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко с прозвището Газовата принцеса до февруари м.г. беше в затвора. На 11 октомври 2011 беше осъдена на 7 г. за превишаване на власт и служебни пълномощия по време на сключването на договорите с Русия за доставка на газ. Тя беше лидер на Оранжевата революция, наричаха я украинската Жана Д'Арк, а през 2005 г. е трета в списъка на най-влиятелните жени на сп. “Форбс”.

Премиер е от 24 януари до 8 септември 2005 г. и след това от 18 декември 2007 до 4 март 2010 г. През 2010 беше кандидат за президент, но загуби от Виктор Янукович.

Нейна запазена марка е скромната прическа с плитка около главата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица