Червените стягат редици срещу АБВ

В навечерието на местните избори АБВ се опитва да разбие БСП по места и да й "отмъкне" кадри, затова днес на "Позитано" 20 се събира националният съвет на столетницата, за да обсъди мерки по организационното й укрепване.

Въпреки това пред радио К2 зам.-председателят на БСП Бойко Великов отрече, че пленумът се събира заради страх от АБВ. Според него заседанията на Националния съвет на БСП ще бъдат често, за да се разширява начинът, по който се вземат решенията.

Запитан дали АБВ може да надделее над БСП, Великов каза, че това е нереалистично. „Достатъчно добре познавам както лидерите, така и една част от структурите на тази формация. Това ми дава основание да считам, че те не могат да преодолеят влиянието и възможностите, които БСП има”, категоричен бе Великов.

Депутатката Мая Манолова, която се изказва в подкрепа на съюза с АБВ на местните избори, предложен от бившия президент Георги Първанов, също коментира отношенията БСП - АБВ, но по Дарик радио. Според нея е нормално БСП да си партнира с леви, дори с центристки партии. Тя каза, че не е работила с Първанов, защото, докато той е водел БСП, тя е работила в местните структури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини