Кристиано се извини

Кристиано Роналдо се извини за скандалите около червения му картон при победата на „Реал” (Мадрид) над „Кордоба” като гост с 2:1.

Кавалерът на „Златната топка” получи червен картон в 82-ата минута при 1:1. Португалецът удари без топка Едиимар, след като вероятно бе ядосан от блъсканица в наказателното поле. Последва меле и Хосе Креспо блъсна безнаказано Роналдо, който в отговор също го блъсна. При излизането си от терена асът погали логото на купата за световен клубен шампион на фланелката си, за да подразни публиката в Кордоба.

Два часа след победата Кристиано написа в своите профили във фейсбук и туитър: „Аз искам да се извиня на всички и лично на Едимар за моя необмислен жест в мача днес.”

Роналдо ще бъде наказан за два или три мача. Така португалецът ще пропусне дуелите с „Реал Сосиедад” и „Севиля”, а може би – и дербито с „Атлетико” на 8 февруари. Червеният картон е девети за Кристиано за 12 години и половина професионална кариера, като пет са в „Реал”, а четири – в „Манчестър Юнайтед”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят