Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

„Бандата на Оушън“ обира ротативки Четирима мъже дистанционно хаквали софтуера на игралните апарати

Очакват повишаване на речните нива край Ямбол

Оранжев код е обявен за река Тунджа при Елхово и жълт код за реките Сазлийка, Марица, Мочурица и за Тунджа при Ямбол. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

По данни и прогнози на НИМХ днес ще вали над цялата страна, очакваното количество ще е между 10-15 л/кв.м. В по-голямата част от страната ще вали дъжд, в Предбалкана и по високите полета – сняг. Валежите ще бъдат с количества между 5-10 л/кв.м, в Рило-Родопската област и на места в Източна България до 15-20 л/кв.м. Системите за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа показват, че реките Сазлийка, Марица в средното и долното й течение трябва да се следят. За река Арда системата за предупреждение от наводнения отчита, че водните нива в басейна на реката са достигнали прага за внимание и макар че са под прага за предупреждение също трябва да бъдат наблюдавани. По системите за ранно предупреждение е обявен жълт код – “Предупреждение” за реките: Сазлийка при град Гълъбово, Марица при град Харманли, Мочурица при село Воденичане и Тунджа при град Ямбол. По системата за ранно предупреждение е обявен оранжев код – “Риск за тревога”за река Тунджа при гр. Елхово. В долното течение на река Арда по системата за предупреждение от наводнения е обявен жълт код -Предупреждение при речните пунктове: Черна река – град Смолян, Елховска река – Рудозем, Мадан, Ардино, Златоград, Върли дол, Чорбаджийско, Груево, Елбасан дере – Крумовград.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) следи нивото на реките Тунджа, Сазлийка, Марица и Мочурица, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.