Шешел започва протести през пролетта

В началото на пролетта започваме протести в страната срещу управляващите. Това каза на партийна среща в град Чачак лидерът на Сръбската радикална партия /СРП/ Воислав Шешел, предаде БГНЕС.

"Очакваме пролетта и всичко да позеленее, за да започнем с протестните митинги. Тази власт няма да издължи дълго време, защото тя се пука по всички шевове. И поради тази причина очакваме предсрочни парламентарни избори", каза още Шешел.

Според него след завръщането му от затвора на Международния трибунал за военни престъпления в Хага е започнало консолидирането на СРП. Шешел излежа 12 години в ареста на Трибунала в Хага.

"Срокът на годност на президента Томислав Николич и на премиера Александър Вучич изтича и това много ясно се вижда от декларациите на западните дипломати и публикациите в чуждата преса. В момента са подложени на огромен натиск във връзка с независимостта на Косово и след като приемат този факт ще бъдат пуснати във водата", каза Шешел.

Той каза, че СРП е готова за коалиция с всички партии, които са против членството на Сърбия в Европейския съюз /ЕС/. Бъдещето на Сърбия се намира в силните връзки с Русия, в създаването на единен пазар, митнически и отбранителен съюз", каза още лидерът на СРП Воислав Шешел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят