Пациент потроши кабинет в спешното отделение в Перник Задържан е за 24 часа

Без топла вода в центъра на София заради ремонти

Москва ще продължи да настоява за освобождаването на задържаната в САЩ Мария Бутина

Предсказанията на сръбския Нострадамус

Около 840 моста във Франция са застрашени от срутване

Нинова към Борисов: Не лъжете българските граждани за „Олимпик“

Говорител на предвожданата от САЩ коалиция: Американските сили ще останат в Ирак „толкова дълго, колкото е необходимо“

Стойчо скочи с две места в Казахстан

Два милиарда души живеят в бедност по света

В тежък телефонен разговор Берлин – София: Меркел натисна отново Борисов за бежанците, той отказа

Българин тунингова топ хотели Бойко Манев пристига на 21 г. в САЩ със 100 долара в джоба, а днес е директор в преуспяваща верига

Невяна Владинова спечели сребърен медал в Минск

Вегани се обявиха против курбана

Овладян е пожарът над Карлово Пълното потушаване на огъня ще отнеме 2-3 дни

Първично огнище на туберкулоза по говедата е регистрирано във ферма край град Стрелча

Михаил Миков: БСП ще засили защитата на социалните права

„На заседанието на НС на БСП обсъдихме политическите приоритети на партията. Ще засилим още повече защитата на социалнитe права, утвърждаването на социалната държава и ще предлагаме закони, насочени към намаляване на ефектите от крайно дясната политика на четворната коалиция.” Това заяви на пресконференция в централата на БСП председателят на партията Михаил Миков.

Той изброи приоритетите за левицата: Закон за народната просвета; данъчните закони, включително тълкувателния закон за връщането на данъците на хората с минимална работна заплата; внасяне на въпроса за прогресивното подоходно облагане; законодателна дейност в здравеопазването; активно участие в обсъждането на промените, свързани с социалното осигуряване и пенсионирането; промените в законите, свързани с подобряване функционирането на съдената власт.

Михаил Миков припомни, че през 1999г. е започнала една т. нар. „реформа” в здравеопазването, в която средствата са изместили целите. Той подчерта, че в резултат от нея през 2013г. разходите за здравеопазване са увеличени 1004%- докато: населението на страната е намаляло, през 1999г. прегледите на глава от населението са били 5,40, през 2013г. – са били 5,07 прегледа на глава от населението; хоспитализациите 1 233 960 за 1999г. , а за 2013г. са 1 985 995 или са се увеличили с 60%. „Всичко това, през всички години се наричаше „реформа”, учуди се Миков. Той предупреди, че когато се използва думата „реформа” в други свери като: съдебната система, социално подпомагане, службите за сигурност- трябва да се внимава.

Конгрес на БСП – началото на април

Михаил Миков заяви, че е взето решение да се проведе заседание на 48-мия Конгрес на БСП в началото на април. Той изтъкна, че са предприети организационни мерки- едните краткосрочни до Конгреса и други дългосрочни, които са насочени към един следващ период.

„Ясно е, че конгресът трябва да бъде проведен през пролетта, за да може след това вниманието да се концентрира върху предстоящите избори”, обясни той.

Председателят на БСП каза, че на заседанието не са обсъждани евентуални коалиции за предстоящите избори с никоя партия. По думите му, преди да се говори по тази тема, трябва да се проведат важни дискусии в партията, на първо място- с коалиционните й партньори и на второ място- за очертаване на платформа за местните избори, която да изработи рамка за стандартите на лявата политика в местното самоуправление. Това ще се случи в близките седмици.

„Местните избори се провеждат в над 260 общини, но това не означава, че трябва да се правят съюзи, само за да се спечелят. Важни са и средствата, не само целта”, категоричен бе председателят на левицата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.