Няма бедстващи щъркели на територията на РИОСВ – Бургас

Борисов за диалога ЕС-Турция: Аз съм си поставил една единствена цел – продължаването на споразумението за мигрантите

Турският президент Ердоган е провел телефонен разговор с Доналд Тръмп

Министър Ангелкова: Ръстът на чуждестранните туристите у нас е 25% спрямо 2015 г.

Всеки трети хотел няма собствен сайт

Румен Радев: Израел може да участва в процеса на енергийна диверсификация за България и региона

Прогнозират поскъпване на газа

Изключват “засега” ЕС и шест други страни от американските вносни мита за стомана и алуминий

„Левски” и ЦСКА играят 3 пъти в сряда (ПРОГРАМА)

Берлин и Лондон не са доволни от обясненията на Зукърбърг

Борисов за случая “Сегрей Скрипал”: Ако не намерим виновниците, ще живеем в страх и несигурност

Несъбраните вземания от ДДС по ревизионни актове са 5,8 млрд. лв.

Временно е затворен пътят Русе – Бяла, в района на Две могили

Арестуваха 33-годишен мъж, контактувал с малолетни в интернет, докато осъщестява сексуалните си желания

“Рома” обезкърви Босна за България

Михаил Миков: БСП ще засили защитата на социалните права

„На заседанието на НС на БСП обсъдихме политическите приоритети на партията. Ще засилим още повече защитата на социалнитe права, утвърждаването на социалната държава и ще предлагаме закони, насочени към намаляване на ефектите от крайно дясната политика на четворната коалиция.” Това заяви на пресконференция в централата на БСП председателят на партията Михаил Миков.

Той изброи приоритетите за левицата: Закон за народната просвета; данъчните закони, включително тълкувателния закон за връщането на данъците на хората с минимална работна заплата; внасяне на въпроса за прогресивното подоходно облагане; законодателна дейност в здравеопазването; активно участие в обсъждането на промените, свързани с социалното осигуряване и пенсионирането; промените в законите, свързани с подобряване функционирането на съдената власт.

Михаил Миков припомни, че през 1999г. е започнала една т. нар. „реформа” в здравеопазването, в която средствата са изместили целите. Той подчерта, че в резултат от нея през 2013г. разходите за здравеопазване са увеличени 1004%- докато: населението на страната е намаляло, през 1999г. прегледите на глава от населението са били 5,40, през 2013г. – са били 5,07 прегледа на глава от населението; хоспитализациите 1 233 960 за 1999г. , а за 2013г. са 1 985 995 или са се увеличили с 60%. „Всичко това, през всички години се наричаше „реформа”, учуди се Миков. Той предупреди, че когато се използва думата „реформа” в други свери като: съдебната система, социално подпомагане, службите за сигурност- трябва да се внимава.

Конгрес на БСП – началото на април

Михаил Миков заяви, че е взето решение да се проведе заседание на 48-мия Конгрес на БСП в началото на април. Той изтъкна, че са предприети организационни мерки- едните краткосрочни до Конгреса и други дългосрочни, които са насочени към един следващ период.

„Ясно е, че конгресът трябва да бъде проведен през пролетта, за да може след това вниманието да се концентрира върху предстоящите избори”, обясни той.

Председателят на БСП каза, че на заседанието не са обсъждани евентуални коалиции за предстоящите избори с никоя партия. По думите му, преди да се говори по тази тема, трябва да се проведат важни дискусии в партията, на първо място- с коалиционните й партньори и на второ място- за очертаване на платформа за местните избори, която да изработи рамка за стандартите на лявата политика в местното самоуправление. Това ще се случи в близките седмици.

„Местните избори се провеждат в над 260 общини, но това не означава, че трябва да се правят съюзи, само за да се спечелят. Важни са и средствата, не само целта”, категоричен бе председателят на левицата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.