На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

500 малки корморани нощуват на речен остров

Около 500 малки корморана нощуват на остров в р. Дунав. Това открили експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Плевен по време на 39-ото по ред среднозимно преброяване на водолюбиви птици Ловеч и Плевен от 16 до 18 януари т.г., съобщи в събота в Ловеч Мария Кръстева от инспекцията.

Според нея, в хода на акцията било установено и струпване на над 4 000 зеленоглави патици и над 1 300 лиски при яз.”Горни Дъбник”. Било доказано и че в момента Ловешко и Плевенско се обитават от водолюбивите хвъркати: зеленоглава патица, шилоопашатата патица, голям корморан, малък корморан, голям гмурец, малък гмурец, жълтокрака чайка, зимно бърне, речна чайка, лиска, зеленонога водна кокошка, голяма бяла чапла, сива чапла, ням лебед, качулата потапница, кафявоглава потапница, малък нирец, звънарка. Установени са и други видове птици, като: зелен кълвач обикновен мишелов, голям синигер, син синигер, зеленика, сива сврачка, щиглец, кос, черешарка, хвойнов дрозд и др.

Броят на видовете птици и числеността на екземплярите, които са наблюдавани по време на преброяването били приблизително същите, спрямо предходните години.

Предстои данните от преброяването да бъдат изпратени към Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие, където след анализ ще се определят популациите на водолюбивите птици и състоянието на местата от двете страни на Балкана.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.