Пациент потроши кабинет в спешното отделение в Перник Задържан е за 24 часа

Без топла вода в центъра на София заради ремонти

Москва ще продължи да настоява за освобождаването на задържаната в САЩ Мария Бутина

Предсказанията на сръбския Нострадамус

Около 840 моста във Франция са застрашени от срутване

Нинова към Борисов: Не лъжете българските граждани за „Олимпик“

Говорител на предвожданата от САЩ коалиция: Американските сили ще останат в Ирак „толкова дълго, колкото е необходимо“

Стойчо скочи с две места в Казахстан

Два милиарда души живеят в бедност по света

В тежък телефонен разговор Берлин – София: Меркел натисна отново Борисов за бежанците, той отказа

Българин тунингова топ хотели Бойко Манев пристига на 21 г. в САЩ със 100 долара в джоба, а днес е директор в преуспяваща верига

Невяна Владинова спечели сребърен медал в Минск

Вегани се обявиха против курбана

Овладян е пожарът над Карлово Пълното потушаване на огъня ще отнеме 2-3 дни

Първично огнище на туберкулоза по говедата е регистрирано във ферма край град Стрелча

Продават бивша резиденция на Живков в Осоговския балкан

Резиденцията на Тодор Живков „Ючбунар“ над с. Богослов в Осоговския балкан ще бъде продадена, съобщил на публично обсъждане на общинския бюджет за 2015 г. кметът на Кюстендил Петър Паунов / Дясна коалиция/. Луксозната сграда със застроена площ 601 кв.м, на два етажа, е построена през 1977 г. Местни партийни активисти твърдят, че Тато не е отсядал в комплекса никога. Дъщеря му Людмила Живкова обаче се приютявала тук три пъти – тя имала слабост към Кюстендил, често гостувала, под нейно ръководство е изработена програма за културното развитие на региона до 2005 г., припомнят по-паметливите.

Поддържането на сградата струва скъпо на общината, не крие кметът. „Вилата не е била използвана за обществени потребности от местно значение, както и за изпълнението на функциите на органите на местното самоуправление и местната администрация“, мотивират решението си за продажба на обекта съветниците.

В резиденция „Ючбунар“ общинарите правели ведомствените си купони – два-три пъти в годината. Иначе посещаемостта на обекта е почти нулева. Затова пък рокгрупа група Д-2 я използва за творческа база – хората на Димитър Кърлев останали в комплекса за няколко месеца, за да творят и композират нов албум, озаглавен от куртоазия към домакините кюстендилци „Черешово дърво“. Тук са заснети и „епизоди“ от „Черешката на тортата“ преди две-три години. Тогава в групата, опитваща кулинарни постижения на един от участниците в шоуто се оказал и Тодор Славков. „Аз съм си вкъщи“, в харастерния за него стил се пошегувал ня място Тошко.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.