Банско ликува в очакване на три старта от Световната купа при жените

Община Банско и жителите на най-добрия ни зимен курорт приветстват решението на Международната федерация по ски в Санкт Мориц да бъде домакин и на отложения старт при жените Супер G от австрийския курорт Бад Клинкерхайм.

"Това ни радва, защото е безспорно признание за усилията ни да сме перфектни в организацията на събития от световно ниво", каза кметът на общината Георги Икономов.

Провеждането на трите състезания е голяма отговорност,дните на състезанията от два стават три. Това означава, че сега трябва да оптимизираме максимално работата си. Знаете, че община Банско с решение на общинския съвет гласува 300 хиляди лева за покриване на нуждите по организация на стартовете за световната купа. По време на състезанията ще бъдат изпратени допълнително служители на МВР, които да се грижат за добрата организация и да не допуснат нарушаване на обществения ред. Хотелиерите трябва да са готови да посрещнат всички гости, които със сигурност ще са повече от очакваното. Организацията по транспортирането на зрители и участници до ски зоната трябва да е преценено и изчистено до най- малките детайли. Надяваме се времето да е истински зимно и да има достатъчно сняг. Похвална практика от предишните кръгове на световната купа при мъжете и жените е и това, че стотици доброволци от местното население работиха денонощно за да бъде перфектно състезателното трасе. Така ще бъде и в края на февруари. Извън всички грижи и отговорности, не мога и не искам да скривам радостта си от това, че ще имаме три състезателни дни. Сигурен съм, че ще се справим. Банско и България заслужават тази висока оценка! " каза кметът на курорта Георги Икономов

Коментари

Задължително поле