Григор Димитров: Бесен съм

Григор Димитров даде воля на яда си след загубения 1/8-финал в Откритото първенството на Австралия по тенис от Анди Мъри (Великобритания) - 4:6, 7:6, 3:6, 5:7. Критичният момент в тежката битка настъпи в четвъртия сет, когато Гришо поведе с 5:2 и дори имаше сетбол. Но се провали... И в яростта си българинът разби ракетата с брутален удар на корта.

Съдията ощети българския ас с ключово отсъждане, но Гришо не потърси вина на пресконференцията след мача:

Имате ли усещането, че в края сякаш шансът не бе на ваша страна?
- С късмет или не, когато участваш в такива мачове, не мислиш за подобни неща. Няма да крия разочарованието си. Бесен съм!

- Имаше грешно отсъждане при ваш сервис и точката бе преиграна?
- Когато се стигне до моменти като този, всичко опира до играта. Явно е трябвало да стане по този начин.

- Самият Мъри заяви, че е било въпрос на късмет да спечели. И вие ли виждате нещата така, или смятате, че е можело да направите повече?
- Имате предвид с играта си ли?

- Да.
- Разбира се. Щом си загубил, очевидно не си се справил както е трябвало. Доволен съм, че играх на добро ниво и че създадох проблеми на тенисист от класата на Анди. Разочарован съм, защото исках резултатът да е друг. Няма съмнение, че можех да се справя по-добре в някои ситуации.

- Имахте преднина от 5:2 и равенство в точките в четвъртия сет. Пратихте форхенд на линията, но лайнсменът го даде аут. Всъщност след това ударът на Мъри бе аут. Мислите ли, че това бе повратният момент?
- Не, не смятам така. Когато има подобни точки не мислиш много за тях. Просто искаш да се концентрираш върху следващото разиграване. Да, стори ми се, че отсъждането е странно, защото той всъщност продължи да играе и ударът му бе в аут след това. Не знам какво точно стана. Вече не помня това. В миналото е.

- Нивото на двубоя бе добро. И двамата с Мъри играхте силно. Това носи ли ви удовлетворение?
- Мисля, че такива бяха и очакванията - да излезем на корта и да покажем такава игра. Удовлетворение? Трудно е да се каже. Полезно е, защото сега ще преценя какво съм направил добре и какво трябва да направя още по-добре за следващия си мач. Мисля, че Анди игра наистина силно през цялото време. Не мога да отрека това. Можех ли аз да се справя по-добре? Да, в определени моменти, но това не променя и не оправдава нищо, което съм сторил в мача.

- Мислите ли, че Анди играе достатъчно добре, за да стигне далеч в турнира? Виждате ли го като големия фаворит?
- Единствено следващите мачове могат да покажат това. Все още е много рано. Независимо че сега е на 1/4-финал, в следващите двубои може да стане всичко. Ако играеш на ниво, ако се бориш, тогава имаш шансове.

- Мислите ли, че можеше да поемете повече рискове в сблъсъка, или сте доволен от начина, по който се разви?
- Не мисля, че е трябвало да направя нещо по кой знае колко различен начин. Имах ясен план и знаех какво трябва да правя. Бях доста спокоен. Когато излизах на корта, си мислех, че и преди съм играл подобни двубои, познавам съперника си и бях наистина концентриран в това какво искам да се случи на корта. Въпреки това, както вече споменах, винаги можеш да направи нещата по един по-добър начин. Но дали е трябвало да рискувам, или не - това е съвсем различна тема.

- Имате ли чувството, че Анди се засили в четвъртия сет и ви постави под напрежение, когато вие водехте с 5:2?
- Абсолютно. Ретурите му бяха страхотни - през целия мач. Моят сервис пък не бе на нужното равнище. Мисля, че това направи и голямата разлика днес. Като се замислите, говорим за един пробив. Човек никога не може да е сигурен при такава разлика - няма гаранция дали ще спечелиш сета, или не. Анди е страхотен при ретурите и винаги трябва да си прецизен при сервисите си, да избираш къде да пласираш топката. Ако не - той ще ти върне топката. Това няма как да не доведе до напрежение при подаванията ти. Видя се.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт