Меси мачка Роналдо наред

 

Лео Меси цъфти, Кристиано Роналдо тъне в мъка. На 12 януари в Цюрих носителят на „Сребърната топка“ гледаше унизено кавалера на „Златната“. Само за 2 седмици настъпи обрат.

Лео блесна с 2 гола и две асистенции за „Барселона“ при 6:0 над „Елче“ навън. Кристиано бе изгонен в 82-рата минута от мача на „Реал“ с „Кордоба“ на чужд терен. Стана при 1:1, а Гарет Бейл заби победно от дузпа в 88-ата минута.

Меси вкара 8 пъти от 6 играни в мача през 2015-а. Роналдо е с 4 попадения. Лео има вече повече голове от Кристиано от игра в шампионата - 21 срещу 20. Роналдо обаче води за „Златната обувка“, защото заби и 8 дузпи.

Аржентинецът стана №1 по асистенции в Примера дивисион - 10 срещу 9 за седмицата. Меси има общо 31 гола във всички турнири през сезона срещу 36 за Роналдо. А предстои португалецът да бъде наказан. И може би - настигнат от вечния съперник.

Кристиано първо ритна и цапна с ръка Едимар, после бе блъснат от Хосе Креспо който в отговор отнесе удар. Два часа след мача Роналдо написа в туитър и фейсбук: „Извинявам се на всички и специално на Едимар за необмислената ми постъпка.“

А Едимар каза за в. „Ас“: „Прощавам на Кристиано, не тая лоши чувства към него. Не съм бил обект на агресия, просто той удари крака и устата ми, нищо повече. Подобни неща се случват и се приемат за нормални. Наказанието му също трябва да нормално, а не завишено. Не искам заради мен да се чувства наранен. Пожелавам му все още да е най-добрият футболист в света.“

Кристиано вече се извини, той е добър човек“, рече Бебе от „Кордоба“.“

Ако случаят се оцени като „удар без топка“ наказанието ще е умерено. Включи ли се понятието „агресия“, става страшно, затова и Едимар джентълменски потулва нещата. Докладът на съдията не вещае едра санкция. Обаче Кристиано все ще го накажат от 1 до 3 мача, а това са дуелите с „Реал Сосиедад“, „Севлия“ и „Атлетико“.

Червеният картон е девети на Роналдо за 12 години и поливна професионална каиера, като 5 са при „кралете“.

Особено каталунските медии злобеят ударно. „Кристиано – откачен“, пише с едри букви „Мундо депортиво“. А „Спорт“ коментира: „Криситано за четвърти път е изгонен заради нападение срещу съперник, а на Меси подобно нещо никога не му се е случвало. Завърна се най-лошият Роналдо - агесивен, арогантен.“

Страшна топка“, играе с думи аржентинският „Оле“.

А Луис Суарес преживя унижение навръх 28-ия си рожден ден. Треньорът Луис Енрике изобщо не пусна уругваеца в игра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят