Теменужка Петкова: От днес министерство на енергетиката проверява различни разпределителни дружества

От днес Министерство на енергетиката стартира проверки в различните разпределителни дружества. Това каза пред БНТ министърът на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с високите сметки за ток. „Ще извършим проверка на енергоизмервателните уреди така, че да видим за какво потребление става въпрос.

Ако бъдат констатирани нарушения ще бъде приложена цялата строгост на закона” заяви министърът. Петкова посочи, че министерството е реагирало мълниеносно на информацията, която са получили във връзка с това, че абонати на едно от електроразпределителните дружества са получили две фактури, за два отчетни периода в рамките на един месец. Петкова каза още ,че лично е провела няколко разговора с ръководството на дружеството. „От разговорите стана ясно, че действително към настоящия момент са отчетени два периода.

Първото отчитане обхваща периода от 23 ноември до 21 декември 2014г. Направено е и второ извънредно отчитане за периода от 22 декември до 12 януари”, поясни министърът. От думите й стана ясно, че Държавната комисия по енергийно и водно регулиране ще предприеме действия в рамките на своите компетенции, за да извърши проверки относно периодите на отчитане и формирането на сметките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини