Банкови служители спасиха баби да броят 50 000 лева на телефонни измамници

Банкови служители във Видин спасиха спестяванията на две баби, паднали в капана на телефонни измамници. Само в съботния ден в региона са предотвратени пет опита за телефонни измами за около 50 000 лева, съобщиха от полицията във Видин.

В събота възрастна видинчанка посетила банков клон в областния град и поискала да изтегли петцифрена сума от сметката си. За късмет бабата споменала, че трябва да изтегли парите за спешна операция, след като в телефонен разговор и е било съобщено за пострадал близък. Служителите в банката веднага се усетили и охранителят незабавно сигнализирал в полицията.

Същият ден касиерка от друг банков клон във Видин подала сигнал в полицията, след като се усъмнила в искането на възрастна клиентка да изтегли четирицифрена сума пари. Пристигналите на място полицаи установили, че жената е потенциална жертва на телефонна измама.

По случаите са образувани преписки. От полицията за пореден път отправиха апел към жителите на региона да не се доверяват на телефонни обаждания с искане за пари.
"Не правете плащания под какъвто и да било предлог, а търсете обратна връзка с близките си. Ако не успеете да осъществите контакт с тях сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР", заявиха от ОД на МВР-Видин. Оттам поясниха, че измамниците ловко спекулират с доверчивостта на хора от третата възраст и с готовността им да помогнат с всичко на своите близки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони