Удвояват пътя Пловдив-Асеновград с 20 млн. лв. европари

Пътят Пловдив-Асеновград ще бъде удвоен с 20 млн.лв. европари по оперативна програма "Региони в растеж", съобщи бившият директор на Областно пътно управление и настоящ депутат от ГЕРБ Атанас Ташков.

Строителството на 10-километровата отсечка, която ще бъде удвоена, и две кръгови кръстовища на разклоните за Крумово и Куклен ще стартират през лятото или есента на 2015 г., като дотогава трябва да приключат и няколко процедури по отчуждаване на имоти.

"Проектът не е сложен, в равнинен терен и една година е предостатъчна за изграждането му", допълва Атанас Ташков.

Други приоритетни обекти по ОП "Региони в растеж" са пътят в прохода Троян-Кърнаре, 9-километровата отсечка Баня-Карлово, пътят за родопското село Лилково, който е с трошено-каменна настилка и без асфалт, Асеновград-Кърджали и Кричим-Девин.

За разширението на "Голямоконарско шосе" ще се търси финансиране от републиканския бюджет, съобщи областният управител на Пловдив Розалин Петков. В момента проектът е в Министерството на земеделието за разглеждане от комисията за категоризация на земята, допълни губернаторът.

През април ще започне изкърпване на на автомагистрала "Тракия" в участъка от 119-и до 133-и километър, обеща пък Петър Попов, шеф на Областно пътно управление-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес