Роналдо с четвърти червен картон в Примера, Стоичков и Любо Пенев обаче са с по 8

Кристиано Роналдо получи четвъртия си червен картон в Примера дивисион при победата на "Реал" (Мадрид) с 2:1 над "Кордоба". Португалецът беше отстранен от игра, след като ритна и удари Едимар.

Това накара испанските медии да поразровят статистиката и да видят кои са нападателите с най-много червени картони в историята на испанския елит.

Лидер в своеобразната ранглиста е легендарният мексиканец Уго Санчес, който е гонен цели 10 пъти по време на кариерата си в Примера дивисион. Два червени картона получава като играч на "Атлетико" (Мадрид), седем с екипа на "Реал", а един път е гонен като футболист на "Райо Валекано".

Втори е Хуан Еснайдер с девет отстранявания от игра. Аржентинецът има шест червени картона като футболист на "Сарагоса". По един път е гонен с екипите на "Атлетико" (Мадрид), "Ла Коруня" и "Мурсия". Той има и един червен картон в Сегунда дивисион като футболист на втория тим на "Реал".

Третото място с по 8 червени картона се дели от четирима играчи, двама от които българи. Това са Христо Стоичков, Любослав Пенев, Ариц Адурис и Дарио Силва. Стоичков и Пенев предимно са били гонени заради бурни протести срещу съдийски решения. Трябва да се отбележи, че в тази класация не влиза най-известният червен картон на Камата - за настъпването на съдията Урисар Аспитарте по време на мач за Суперкупата срещу "Реал".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт