Цех за фалшив алкохол е разкрит в София

Преди няколко дни служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), съвместно със служители на Агенция „Митници”, са провели операция за пресичане на незаконна дейност на лица, осъществяващи незаконно производство и разпространение на фалшив алкохол на територията на София, съобщиха от ДАНС.

В недостроена къща на територията на София е разкрит цех, специално пригоден за нелегално производство на алкохол, наподобяващ известни марки. Открити и иззети са: самоделно устройство за поставяне на дозатори на бутилки; пистолет за горещ въздух; един чувал, пълен с капачки, дозатори и етикети на известни търговски марки алкохол; 39 бр. туби от по 10 литра със съдържание на спирт с алкохолен градус от 94% до 96%; 8 бр. пластмасови бутилки с различни есенции от по 0,5 литра.; около 1300 бр. неистински бандероли; готова продукция 39 бр. бутилки от по 1 литър от известни марки, предлагани в търговската мрежа в страната, облепени с български акцизен бандерол, чиято автентичност предстои да бъде изяснена от компетентните органи; 30 бр. празни бутилки от водка по 700 милилитра, както и 103 бр. празни пластмасови туби от по 10 литра.

Служители на Агенция „Митници” са извършили замерване на алкохолния градус на спирта, за което е съставен протокол за извършената проверка на акцизни стоки.

В процес на производство са установени и задържани за срок до 24 часа трима българи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право