ББЦ: Партията на Ковачки подменя вота на избирателите

„България без цензура“ ще се яви самостоятелно на местните избори. Партията няма да позволи вотът на стотици хиляди българи да бъде подменен. Това обяви на пресконференция в Пловдив лидерът на МББЦ Никола Митев, съобщават от пресцентъра на партията.

Ръководството на ПП "България без цензура" в Пловдив даде пресконференция в града по повод невярно разпространена информация за разпад на структурата. В нея участваха народният представител Мартин Иванов, лидерът на МББЦ Никола Митев, лидерите на местната структура - Тезджан Наимова, Нъшан Деркалестаниан, Дяко Дяков, Атанас Панчов, Васил Кльонков Кристиан Гьошев и други представители на общинското и областното ръководство.

„Партията е стабилна и здрава, лидерът й Николай Бареков е на мястото си, въпреки манипулативните слухове за неговото оттегляне“, категоричен бе Митев. Той обясни, че лидерът на ББЦ не е могъл да присъства на пресконференцията в Пловдив, тъй като има неотложни ангажименти в Комисията по енергетика към ЕП, където заедно с Комисаря по енергетика Марош Шефчович ще разисква възможностите за компенсация на България заради спрения проект „Южен поток“.

Митев каза още, че партията няма да влиза централно в коалиции, но на местните структури, които са над 250, е даден карт бланш да преговарят за потенциални кандидати за кметове и общински съветници.

Лидерът на МББЦ се извини на младежите от партията, заради коалицията с партия ЛИДЕР, която се възползва от ББЦ, за да осребри корпоративния си вот. „Това е наша грешка, но взехме своята поука и затова сега ще се явим на местните избори самостоятелно“, допълни той. „Бизнесменът Христо Ковачки подменя вота на избирателите. Срам е да си народен представител и да ходиш на спявка, да изпълняваш поръчки и да даваш редовен отчет на един олигарх“, подчерта Митев. Той посочи, че Ковачки се опитва да впрегне целия си олигархичен ресурс и си позволява да изкупува депутати на ББЦ, за които са гласували избирателите на ББЦ. „Така си осигурява свои хора в парламента, за да оцелее и да се съхрани, защото бизнесът му зависи изцяло от плащания чрез държавния бюджет. Паралелно с това се опитва да овладее „България без цензура“. Всички, които са подмамени от него да се запишат в т.нар. БДЦ, ще бъдат излъгани“, предупреди Митев. „Когато правихме листите за парламентарните избори, от ЛИДЕР дойдоха зрели хора, с дългогодишни кариери във фирмите на Ковачки, но изцяло смачкани и без право на мнение. Имам подозрения, че мизерните заплати на миньорите са забавени, защото отиват в други направления - да примамим някой депутат, да платим на някоя медия да наплюе неудобните“, допълни той.

Лидерът на МББЦ определи дадената по-рано днес от БДЦ пресконференция като злоупотреба с вниманието на журналистите. „Поводът й е един бивш член, който минава в редиците на друга партия, а журналистите бяха излъгани, че не нея ще присъства Любен Дилов-син. Всъщност Дилов в момента провежда кастинги за търсене на политически таланти, чиито единствен талант обаче, е да се продават“, категоричен бе лидерът на МББЦ.

„Ние от ББЦ не се продаваме, нямаме цена“, обяви от своя страна зам.- председателят на градската и областна структура на ББЦ Пловдив. „Тук са всички председатели на структурите в пловдивските районни, с които се готвим за местните избори. Формацията ще предложи силни кандидати, а приказките за разпад на ББЦ са силно преувеличени“, заяви той по повод тиражираното днес твърдение от БДЦ, че много от членовете на партията под тепетата ще напуснат. „Хората, които изнесоха парламентарните избори, са тук в тази зала. Напускането на председателя на най-малкия район изобщо не ни притеснява и няма да повлияе по никакъв начин на партията“, категоричен бе адв. Дяков. Той отрече информацията, че офисите на ББЦ в града са закрити. Той определи това твърдение като инсинуация и добави, че в момента общината е предоставила помещения в районите Централен и Южен.

„За да си в опозиция трябват морални качества. Явно ЛИДЕР иска на всяка цена да е във властта. ББЦ е опозиция на сегашното управление и ще бъдем такива до край“, категоричен бе Дяков.

„Няма нито едно подадено заявление за напускане на структурата“, обяви председателят на район Северен Нъшан Деркалестаниан.

Народният представител от ББЦ и председател на областната структура на за Пловдив-област Мартин Иванов от своя страна благодари на всички, които не са се продали. Той обяви, че предстои отваряне на приемни в 17-те общини от областта. Всеки втори понеделник там той ще има срещи с граждани. „Аз не подменям вота и желанието на избирателите си. Към момента ние, депутатите от ББЦ, работим за приоритетите на партията и се подготвяме за местните избори. Посланията ни няма да са по-различни - ние сме алтернатива на статуквото“, заключи Иванов. Никола Митев от своя страна уточни, че депутатите на ББЦ Светлин Танчев, Георги Ковачев и Мартин Иванов гласуват така, както избирателите са им посочили. „На този етап не е необходимо те да напускат групата, но ако продължава офанзивата с мръсни средства, защото офертите в момента летят към тях, и ако се наложи, те ще напуснат и групата“, подчерта той.

„Нашите трима депутати правят каквото могат срещу монополите“, посочи председателят на район „Тракия“ Васил Кльонков, който е и един от водачите на февруарските протести. Той попита: „Каква европейска държава сме, след като никой от управляващите до момента не е направил нищо срещу монополите?“.

Зам.-председателят на общинското ръководство на ББЦ в Пловдив и председател на район Южен Атанас Панчов обяви, че партията ще продължи да укрепва структурата си и да се среща с хората. „Очакваме лидерът на формацията Николай Бареков да продължи срещите си с хора по страната, както и депутатът Мартин Иванов, за да може хората да виждат, че има принципни депутати, които отстояват ценностите на ББЦ“, заключи той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини