Изключиха от ДПС бивш депутат с два мандата от Търново

Бившият депутат от ДПС с два мандата от Велико Търново Хасан Хаджихасан е изключен от движението. Екснародният представител бил отлюспен от редиците на движението в петък. Решението било взето на областен съвет на партийната организация в старата столица.

"Изхвърлиха ме тихом-мълком. Действаха зад гърба ми и в мое отстъствие. Редно беше да присъствам на този съвет. Мотивите за отстраняването ми били, че по време на парламентарните избори съм работил в интерес на други политически сили. Това не е вярно!", коментира пред "Труд" Хасан Хаджихасан.

Той уточни, че е членувал в ДПС 10 г, бил е общински съветник три мандата и е първият депутат от ДПС от Великотърновския регион. "Моят рекорд на събрани 12 211 гласа, с които влязох в парламента, скоро няма да се повтори", предрече Хаджихасан.

Екснародният избраник бе мераклия да се кандидатира и за трети мандат на последния вот, но ръководството на партията отреди първото място в листата за Камен Костадинов. Това разгневи Хаджихасан и той категорично отказа да участва в изборите. "В момента съм се дистанцирал от политиката, почивам си и се радвам на внуците си", сподели Хаджихасан.

Областният лидер на ДПС във Велико Търново Гюнай Далоулу потвърди решението. "Предприехме тази мярка, тъй като Хасан Хаджихасан, след като не стана водач на листата на последните избори, отказа да работи в интерес на партията. Освен това той се опита да предизвика разкол в ДПС. Оказа дори натиск върху членове и симпатизанти на движението с цел саботиране на изборите. Въпреки това увеличихме резултата от предходния вот като спечелихме 4500 гласа повече", каза Далоулу.

Той допълни, че е информирал централата на ДПС за взетото решение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини