Румен Радев взе участие в церемонията по запалването на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста Горд съм, че в тъмните времена на Европа българите успяха да спасят своите евреи, заяви българският президент

“Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Кабул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанията на Европейския съвет

Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 21 март 2018

Кметове викат пожарната за измръзнали щъркели в гнездата В Ковачевец носят риба на гостите, за да ги подкрепят

Най-малко 26 души загинаха при пореден самоубийствен атентат в Кабул

През зимния сезон БАБХ извърши 804 извънредни проверки в курортите

Пътната полиция следи участниците в незаконни гонки с мощен спортен автомобил

Глобиха глухоням за скандиране против правителството

Полицай от спецчастите загина в свирепа катастрофа край Котел

Делото “Хитрино” продължава с 24 часа видео Експертизата на "Булмаркет" не е входирана

Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите, заяви Цецка Цачева

Водка и уиски в камион с кабели спипаха на Дунав мост 2 В Берковица пък полицаи и митничари прибраха 100 кила ракия

Необходима е приватизация на държавни университети Когато еволюцията се забави, единственият начин за развитие е революция

Във Варна “Градски транспорт” пак е на загуба

Общинското дружество “Градски транспорт” работи на сериозна загуба дори и след въвеждането в експлоатация на 70 чисто нови автобуса през миналата година. Това става ясно от финансовата справка на ръководството на фирмата, която ще бъде представена на комисията по “Транспорт” към общинския съвет в понеделник.

Данните обхващат 11-те месеца на 2014 г. и сочат загуба от 2,8 млн. лв. За сравнение, отрицателният финансов резултат за цялата 2013 г. беше 2,5 млн. лв. Общо разходите на превозвача за периода януари – ноември са в размер на 20,7 млн. лв., а приходите са 17,8 млн. лв.

Най-съществена част от тях се пада на продажбата на билети и карти, от които в “Градски транспорт” са постъпили 11 млн. лв.

Други 4,7 млн. лв. пък са преведени като субсидии от държавата и общината. Във финансовата справка прави впечатление огромният дял на разходите за персонал в общата структура на харчовете на дружеството.

На щат в “Градски транспорт” се водят близо 700 души. 10,1 млн. лв. са изплатени за трудови възнаграждения, осигуровки и хонорари за кондукторите, които работят на граждански договори. За гориво, резервни части и материали пък са изразходвани 6,3 млн. лв., за външни услуги – 2 млн. лв., а за амортизации – 3 млн. лв.

В края на справката ръководството на “Градски транспорт” разкрива, че срещу фирмата се водят 14 съдебни дела – едно арбитражно, две търговски и 11 граждански.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.