Братът на Бербатов отново с присъда за дрога

Асен Бербатов, брат на футболната ни звезда Димитър Бербатов, бе осъден условно за втори път за разпространение на дрога. Вчера той се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата в Благоевград.

Съдия Атанас Маскръчки постанови една година и два месеца лишаване от свобода условно. На 8 ноември 2012 г. Бербатов бе спипан да пласира 0,62 грама кокаин на благоевградчанина Борислав Войнов на централната търговска улица в града. Според прокуратурата на 15 март 2013 г. пък е продал 0,87 грама кокаин на А. А. пред местна дискотека. Общата стойност на пласираната дрога е около 268 лева.

Присъдата е втора за Асен Бербатов. На 10 декември 2013 г. районният съд в Дупница го осъди на една година условно и 2000 лева глоба за притежание на 19 грама кокаин за над 4300 лева.

Дрогата бе открита при полицейска акция на главен път Е79, скрита в тапицерията на детско столче, поставено в колата, в която Бербатов пътувал. Присъдата обаче още не е влязла в сила. Прокуратурата протестира и сега делото е висящо пред окръжния съд в Кюстендил.

През август 2013 г. Бербатов бе санкциониран отново от съда с глоба от 500 лева. Причината тогава бе, че е хванат да шофира без книжка.

В началото на годината автомобилът му бил спрян за проверка в центъра на Благоевград по сигнал, че превозва наркотици. Такива не бяха открити, но справка в масивите на КАТ показала, че Бербатов е седнал зад волана, въпреки че е с отнета книжка от 4 февруари 2012 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право