Нешка Робева: Паметникът пред НДК е възхитителен, невероятен и изключителен

"Паметникът до НДК е възхитителен, невероятен и изключителен". Това коментира Нешка Робева, която дойде на дискусия пред самия монумент до двореца на културата. По думите й било нелепо да се търси акт 16 на паметника.

"Дадохме възможност на автора да реаранжира художествените елементи", каза зам.-кметът по културата Тодор Чобанов пред bTV.

"Не се катерете по паметника. Въпреки, че е сравнително обезопасен, нищо не е изключено. Две деца се покатериха до самия му връх, което крие риск от инциденти - предупреди зам.-кметът. - Стойността на паметника може да бъде съхранена, като пластиките могат да бъдат реаранжирани в зелената зона на София. Иначе и към момента паметникът се е саморазрушил. След приключването на съдебните дирения около паметника, ще се възстанови войнишкия паметник на това място".

Според общественика Михаил Неделчев, който живее в района, никой не харесва въпросния паметник и никой не го е възприел нормално досега. "Ето, вижте, паметника на Патриарх Евтимий всички го харесват и го възприемат", допълни Неделчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини