Арестуваха перничанин за нападение над полицай след инсцениран грабеж

Полицията задържа 22-годишен от Перник за нападение над полицай, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Перник за "Фокус";

Тази сутрин около 4.30 часа във Второ Районно управление „Полиция”-Перник бил подаден сигнал за грабеж. Неизвестен се опитал да отнеме оборота от павилион и след като не успял, избягал в неизвестна посока.

Дежурна оперативна група е повикана за оглед на местопроизшествието. Към адреса се отправил и полицай, който бил на домашно дежурство. Излизайки от къщи той бил нападнат от маскиран мъж и започнала борба в двора му. Маската на нападателя паднала и той избягал. Незабавно са били предприети заградителни действия, в издирването са били включени и полицейски кучета.

Не след дълго в кв. „Изток” е задържан 22-годишният Р. С. от Перник. В ареста е и 27-годишният К. В., който, по първоначални данни, е инсценирал грабежа. Двамата са с криминални регистрации за множество кражби, грабежи, телесни повреди и наркотични вещества.

Р. С. е излежавал ефективна присъда за грабеж, а в момента срещу него се води разследване за противозаконно отнемане на автомобил, като основно по случая работи нападнатият полицейски служител. Р. С. и К. В. са с полицейска мярка за срок от 24 часа. Образувани са досъдебни производства и процесуално-следствените действия продължават под надзора на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право