Прокуратурата: Пламен Петров е вменяем. Да лежи доживот за убийството на Пламена

Бащата убиец на малката Пламена в Русе да лежи до края на живота си в затвора, настоя прокурорът по делото в окръжния съд. Пламен Петров (38 г.) е вменяем и е разбирал какво върши, като я е пребил до смърт навръх Великден м.г. Той отказа да говори пред съда.

За съучастничката му и мащеха на детето - Емилия Петрова, държавното обвинение поиска 6 месеца пробация и 150 ч. общественополезен труд. Тя е обвинена, че "при непосредствената опасност за живота на детето не му се притекла на помощ".

Съдът отхвърли искането на служебния адвокат на Пламен Петров за нова комплексна съдебно-психиатрична експертиза. Защитата му настоя да се провери в архива на Българската армия защо клиентът му не е ходил в казарма.

Семейната трагедия се разиграла, понеже момиченцето не искало да прочете на празника урок от читанката. Баща му започнал да го налага с юмруци, ритници и дръжката на метла пред очите на по-малката й сестричка Десислава /4 г./. Веднага след инцидента момиченцето е прибрано в социален дом под полицейска закрила.

Биологичната му майка Деница Атанасова иска да си го вземе и очаква доклада на Агенцията за закрила на детето. След развода с Пламен съдът й отнел родителските права.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право