Гришо и Никол разменят ласки в Сен Тропе

Участието в ERM II засега се отлага Целта е партньорите да са сигурни, че финансовият ни сектор е стабилен, а рисковете са управляеми

Д-р Дечо Дечев: Приех поста в НЗОК, защото мисля, че ситуацията по-тежка не може да стане

Румен Порожанов: Все още не е ясно как точно чумата по животните е дошла у нас

МВнР: Няма данни за пострадали българи при стрелбата в Торонто

Александър Симов: „Визия за България” е за цялостна реорганизация на държавата 20% от най-богатите у нас взимат 8 пъти повече от 20% от най-бедните

Кое докарва мъжа в прединфарктно състояние, а жената в предоргазмено?

120 полицаи се командироват всеки месец в „Слънчев бряг”

Макрон наредил реорганизация на канцеларията си след случая с президентския охранител, бил протестиращи

С намалено работно време е монументът Акропола заради жегите

Очаква се днес да бъдат взети втори проби за чума по животните в село Болярово

Депутатът от БСП Петър Кънев: Проблемът в Странджа не е чумата, а обезлюдяването

Ограбената в кв. „Изток” твърди, че е била упоена

Започва изплащането на обезщетенията заради чумата в с. Шарково

Най-малко 14 са жертвите на самоубийствения атентат в Кабул

Подсъдими за банкова измама работят в Белгия и изплащат дълг

Двама подсъдими за измама на банка работят в Белгия, връщат се за всяко заседание по делото и изплащат дълга си с изкараните от гурбета пари. Процесът срещу Гюрай Ашимов и Димитър Косев от Полски Тръмбеш върви в Районния съд в Горна Оряховица. До момента двамата са възстановили на ужилената банка 8800 лв. Цялата сума по обвинението в документна измама е за 10 800 лв.

В началото на съдебния процес през миналата година Гюрай не се явил и едва не бил осъден задочно. Изненадващо обаче той и съучастникът му се явили пред Темида и удостоверили,че имат твърда работа в Белгия. Твърдо обещали да идват за всяко заседание и да издължат сумата, която присвоили.

„Въпреки сериозните си криминални досиета,те удържаха на думата си до момента“, казаха магистрати от железничарския град.

Заедно с двамата обвиняеми на съд е изправена и 51-годишна тяхна съучастничка, която имала договор с кредитната институция за дистрибуторство. Тя отговаря за измама на банката и 18 души, които уж получили по 600 лв заем. Сужителката се свързала с Димитър Косев ,който пък въвел в работата и 26-годишния Гюрай.Двамата авери започнали да фабрикуват фалшиви договори за кредити по 600 лева, а жената изготвяла становища към тях. В тях отразявала, че е посещавала лично домовете на физически лица и е получавала лични впечатления от тях, после представяла посочените документи пред фирмата. В съответните графи „съгласие на заемателя“ обаче се подписвали Гюрай и Димитър.

Сред мнимите кредитополучатели бил и строител, който бил нает да ремонтира къщата на Димитър Косев. Той забелязал, че му няма личната карта от дрехите, а на другия ден била върната на мястото си. Междувременно обаче той се оплакал в полицията. Разследването установило, че документите са ползвани от Гюрай Ашимов за обмяна на евро в Полски Тръмбеш. Освен това обаче той станал по неволя банков длъжник и научил за това, когато финансовата компания почнала да го търси за връщане на сумата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.