Глобиха мъж, гръмнал кучето на съседа си

Районният съд в Бяла Слатина наложи 1 000 лв. глоба на мъж от града, гръмнал кучето на съседа си. Случката се разиграла около 16 ч. на 1 юни м.г.

Стрелецът бил в дома си и си почивал. По някое време чул кучешки лай и погледнал през прозореца, за да види какво има. На отсрещния тротоар забелязал малко куче, което не му било познато. То препикавало дърво на тротоара и подсъдимият решил да го сплаши. Взел пушката на сина си, излязъл на терасата и вдигнал мерника. С един изстрел гръмнал кучето, което започнало да скимти и да се гърчи на шосето.

В този момент собственикът, който живеел няколко къщи по-нагоре, излязъл и видял животното полуживо. Започнал да крещи по комшията защо е гръмнал домашния му любимец. Данаил и Шермин Златанови опитали да спасят животинката си, но малко по-късно кученцето починало. Собствениците повикали полиция и започнало разследване.

В съдебната зала стана ясно, че подсъдимият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно незачитане и неуважение към обществото, които се квалифицират като хулиганство. Глобата може да се обжалва в законовия срок пред окръжния съд във Враца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони