ЦСКА атакува БФС и „Ботев“ заради Анисе

ЦСКА тръгна в яростна атака срещу БФС и „Ботев“ заради трансфера на Абел Анисе от пловдивския клуб в „Лудогорец“. През главата на Христо Стоичков халфът от Мадагаскар бе продаден на „канарчетата“ през 2013 г. А миналото лято премина в Разград.

„На 26 юни 2013-а Анисе е трансфериран срещу 70 000 евро в „Ботев“ - каза изпълнителният директор на „червените“ Александър Тодоров. - В контракта има клауза, която дава право на ЦСКА да получи 50 процента от следващ трансфер в рамките на 14 дни след подписване на договора. „Лудогорец“ купи Анисе за 500 000 евро, което означава, че ЦСКА трябва да получи половината от сумата. Подобен е казусът между нас и „Чавдар“ (Етрополе) за Ивайло Чочев, който непрекъснато е обсъждан в медиите.

 Сумата за Анисе трябвало да се преведе във фирма „Моран Трейд“, която е на бившия съсобственик на ЦСКА Димитър Борисов. Вероятно заради задължения на клуба към нея. По договора за покупко-продажба на ЦСКА между „Титан Спорт“ и „Лира Инвестмънт“ всички задължения към фирми, свързани с Димитър Борисов и съдружника му Иво Иванов отпадат. Съответно парите за Анисе трябва да бъдат преведени по сметка на купувача, а това е ЦСКА. Ако „Ботев“ ги платил на друг, трябва да плати два пъти.“

Според Тодоров нито БФС, нито „Ботев“, отговарят на запитванията. И затова ЦСКА вече е сезирал лицензионната комисия на УЕФА. „Ботев“ отказва да плати – твърди Тодоров. - Вероятно целта е да заведем дело, което ще се точи поне две години.“

ЦСКА има още 20-ина дела във ФИФА, които трябва да разреши. И изходящ трансфер на Тони Силва или Сержиу Буш ще накара клубът „да се почувства по-комфортно“. Тодоров добави, че през 2014-а  ЦСКА е покрил 14-15 млн. лева стари дългове. А приходът от трансфери е бил около 2 милиона. „Червените“ са уволнили дисциплинарно своя играч Антон Карачанаков, който разтрогна договора си. Крилото обяви, че ще съди ЦСКА. И казусът вече е изцяло в ръцете на Темида.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ