„Марек“ спира трасферите след сбогом с Европа

Волейболистите на „Марек Ивкони“ приключиха сезона в Шампионска лига с 0:3 (-24, -18, -18) при гостуването на „Локомотив“ (Новосибирск). Така тимът от Дупница остана последен в групата с 3 точки, което може да се окаже и сбогом въобще на най-престижния турнир.


„Доволен съм като цяло от участието ни, въпреки че сме последни – коментира мениджърът на клуба Людмил Найденов. - Важното е, че четири момчета от нашата школа играха в турнира и така трупат самочувствие. Ако станем шампиони, но залата в Дупница не е готова до есента, няма да играем в Шампионската лига. Миналата година ни глобиха 1500 евро, защото не сме напълнили със зрители „Арена Самоков“. И сега очакваме глоба.“


Срещу руснаците играчите на треньора Найден Найденов задържаха интригата в първия гейм и до средата на следващите два. Но сили поне за почетен гейм не се намериха. Людмил допълни, че след тази среща до края на сезона няма да правят трансфери на играчи, каквито имаше немалко досега в разгара на мачовете.


Същевременно в Румъния отборът на треньора Мартин Стоев продължава да чупи клубни рекорди, като „Томис“ срази „Феникс“ (Шимлеу Силваниеж) с 3:0 в 13-ия кръг на първенството. Така тимът с нашите Андрей Жеков, Венцислав Симеонов и Станислав Петков записа 19 поредни победи от 19 мача във всички турнири, включително и в Шампионската лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт