Бащата, убил малката Пламена, осъден на 16 г. затвор

На 16 г. затвор при първоначален строг режим беше осъден от окръжния съд в Русе бащата убиец на 7-годишната Пламена. Пламен Петров /38 г./ беше признат за виновен, че е убил по особено жесток начин дъщеричката си навръх Великден м.г. Съучастничката му и мащеха на детето - Емилия Петрова /33 г./, беше оневинена.

Прокуратурата настояваше тя да получи 6 месеца пробация и 150 ч. общественополезен труд, че, че "при непосредствената опасност за живота на детето не му се притекла на помощ". Присъдите могат да се обжалват и протестират пред Великотърновсикя апелативен съд.

Семейната трагедия се разиграла, понеже момиченцето не искало да прочете на празника урок от читанката. Баща му започнал да го налага с юмруци, ритници и дръжката на метла пред очите на по-малката й сестричка Десислава /4 г./. Веднага след инцидента момиченцето е прибрано в социален дом под полицейска закрила. Биологичната му майка Деница Атанасова иска да си го вземе и очаква доклада на Агенцията за закрила на детето. След развода с Пламен съдът й отнел родителските права.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право