"Левски" се ядосва за трансфери

Проблеми с трансфери на футболисти изнервиха „Левски“ вчера. В понеделник „сините“ се радваха за трима нови, а само след ден те се оказаха под въпрос или пропаднали като варианти.

Салим Сисе (22 г.) не пожела да дойде в „Левски“, въпреки че от „Герена“ се разбраха с клуба му „Спортинг“ (Лисабон). Нападателят не хареса „синята“ оферта и чака по-добра от друг клуб.

Все пак минимален шанс гамбиецът да се появи остава. Ако пропаднат всички варианти за него, ако мениджърът му Нелсон Алмейда го убеди, ако „Левски“ подобри офертата...

Салим дори трябваше първо да мине през София за прегледи и подпис под договор и после да отиде при новия си тим на лагера в Турция. Разочарованието у „сините“ е особено силно, защото треньорът Стойчо Стоев хареса много играча.

Сисе игра през есента във втора дивизия на Португалия с втория тим на „Спортинг“, за който вкара 3 гола.

В понеделник вечерта или през деня вчера в „синия“ лагер в Анталия трябваше да се яви Либан Абди (26 г.), но – не. Остана все пак надеждата за по-късно снощи или днес футболистът да дойде.

Левски“ се договори с „Ризеспор“ за наем на лявото крило за 5 месеца. Уж имаше съгласие и от сомалиеца с норвежко поданство. Вчера обаче са наложиха нови и настоятелни контакти с неговите мениджъри. Ситуацията е в развитие и скоро ще се изясни.

Предложения отказаха напоследък над 10 футболисти, а е крайно време за попълване на селекцията..Вярно, пари няма, а и клубът вече не е особено привлекателна дестинация. Но за нов нападател голмайстор се говори от 3 месеца...

Все пак с отбора тренира на проби Осман Джалоу (26 г.) . Нападателят от Гвинея няма игран мач от 2012-а, защото е лекувал тежка контузия. Впечатленията от африканеца обаче не са лоши, поне след първоначалния оглед в подготовката. Осман е и добре физически, тъй като в последната половин година е тренирал с английския „Портсмут“. Окончателната преценка трябва да стане факт днес, когато Джалоу ще играе в контролата с молдовския „Милсами“ в Анталия.

За разлика от другите двама, нападателят няма особени претенции, така че едва ли ще избяга. Стига да бъде одобрен.

Заради (не)очакваните проблеми с трансфери на нападатели „Левски“ стопира засега преминаване на Валери Домовичйски във „Вардар“ (Скопие). „Сините“ махат Пламен Димов, търсят отбори на Аймен Белаид и Луис Педро. За тунизийския защитник още има минимален шанс да иде в „Болтън“.



Зов за подкрепа

Отново започна кампанията за събиране на средства за бившия юноша на „Левски“ и „Шумен“ Дарин Тодоров. Той пострада тежко в катастрофа през 2010-а и прекара 370 дни в будна кома. За Дарин изникна вариант за рехабилитация в Словакия, но няма пари.



 Множат се „сините“ началници

Новият управителен съвет на „Левски“ вчера заседава 3 часа, но ще продължи и в четвъртък. Тогава ще бъде разгледано и предложение на тръста „Синя България“ за нов член на ръководството. От седмица вървят твърдения за Христо Йовов и Димитър Иванков като варианти.

По принцип от „Левски“ предпочитаха в управата да влезе човек, който ще инвестира примерно 1 милион лева в клуба. Засега обаче не се разчува за подобен бизнесмен, а отказаха десетки.

Спортен човек наистина е необходим на съвета, в който влизат изключително хора без опит в чисто футболните дела. Освен председателя Иво Тонев, действат изпълнителният директор Константин Баждеков, Васил Колев от тръста и Владимир Владимиров, председател на националния клуб на привържениците. Но левскарите в момента повече мечтаят за милионер, отколкото за легенда. Все пак клубът закърпи положението със заплатите, скоро ще има два нови спонсора.

Обсъждахме предимно бюджета, но темите са много и времето не стигна“, заяви Тонев.

Собственикът на клуба Тодор Батков е в чужбина и не е ясно дали щеше да получи покана да присъства, ако бе в родината.

Трябва да обсъдим някои въпроси с г-н Батков“, добави Тонев.

След включването на нов член в управата в четвъртък, остават за попълване още 2 места в съвета.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ