Бизнесмен, поръчан от Райфъла: Нападателите може би се уплашиха

Полицията арестува пловдивския бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла по обвинение в поръчителство на убийство. Според разследващите поръчаният бил друг пловдивски бизнесмен - Аргир Гяуров, който е пряк конкурент на Райфъла в областта на частната спешна помощ. За убийството му били обещани 20 000 лева.

В крайна сметка Атанас Червенков платил половината от парите - 10 000 лева, защото наетите от него нанесли 8 удара с нож в гърба на Гяуров, но той оживял.

„В началото на 2013-а, мисля, че март месец беше, се беше запалила линейката, с която разполагахме тогава. По мнение на пожарникарите, които бяха тогава на място, те казаха, че сама се е запалила”, спомня си Гяуров, цитиран от bTV.

„Това за поръчката сега го разбирам. От нападението какво си спомням... Беше вечер, прибирах се вкъщи, някъде към 7 часа. Спрях с колата пред входа. Тръгнах да се прибирам. Имаше две момчета на площадката. Аз, когато спрях, те влязоха във входа. Понеже не съм очаквал подобни действия от когото и да било, не съм се усъмнил въобще. Направо тръгнах направо след тях, даже бързах да влезна и аз във входа, да не се заключи вратата. И вече по стълбите, към асансьора, когато се качих, се разминавахме с тях. Те тръгнаха надолу", разказва Гяуров.

"Единият се обърна, започна да ме удря в гърба. След третия-четвъртия удар тогава осъзнах, че е нож най-вероятно. Мобилизирах се тогава, съборих го. Явно се уплашиха и двамата. Тогава тръгнаха да бягат. Може би това ме е спасило - че съм успял да реагирам навреме”, смята поръчаният бизнесмен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право