Лечков: Държавата заслужава да бъде съдена

"Държавата заслужава да бъде съдена. Съдът се произнесе по моите дела, какво повече да коментирам", заяви в ефира на bTV бившият кмет на Сливен Йордан Лечков, който обяви, че ще съди държавата за 550 хиляди лева за нанесени щети.

"Питам ще излезе ли сега някой да каже "извинявай", след като стана ясно, че нямам вина? Ще заведа шест дела срещу държавата - толкова, колкото имаше за мен. Нямам лична битка с прокурора Пламен Стефанов. В Сливен аз съм пречка, защото всичко е една борба за публичните финанси", каза още той.

"Завесите отдавна паднаха но ние се правим на ударени, Интересно ми е дали този прокурор е закупен и с какво", сподели Лечков.

"Има натиск не само над Стефанов, той идва от всички политически страни, който е на власт, той създава натиск", смята бившият футболист.

"През осемте години на управление не съм получавал заплата. Карах собствена кола. И не искам някой да ми връща тези пари. В личен план фалирах", посочи той.

"С партия ГЕРБ не съм имал нищо общо, бил съм единствено лоялен към тях. С Бойко имахе съвсем нормални отношения", разкри Лечков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право