Хампарцумян: Не вярвайте на глупостите, че някой иска да ни колонизира

Според мен в доклада на ЕК, в мека и дипломатична форма, са казани тежките истини за България. Няма как да очакваме един такъв доклад да се занимава с частни случаи като КТБ. Това заяви пред БНТ банкерът Левон Хампарцумян.

"Надявам се, че в стратегията за съдебната реформа са заложени неща, които ако се случат, ще бъде добре за всички. В България корумпирано-некадърната система е овладяла ключови позиции във властта. Нормално е да има пречки срещу реализирането на тази реформа", разясни Хампарцумян.

"Гръцкият сценарий не може да се повтори у нас. Гръцките банки са регистрирани по законите и правилата у нас. Не познавам състоянието на всички банки в България. Трябва да се изследва причинно-следствената връзка за станалото с КТБ. Всички институции, говоря за централната банка, финансово разузнаване, ДАНС, носят отговорност. Ще отнеме време да се разбере истината за КТБ. Трябва да питаме, за да не се повтаря подобно нещо. Според мен банките са добре регулирани и няма да се нуждаят от държавна помощ", категоричен беше банкерът.

"Гърция не може да потопи еврозоната. Гърция може да се самопотопи. В Европа живеят над 450 млн. души и те няма да извършат колективно самоубийство. Има проблеми, но те ще бъдат решени. Всичко е въпрос на диалог и разговори. България е част от клуба на богатите европейци още от 2007 година. Липсва ни самочувствие. Този клуб не е гаранция за развитие на икономиката. Той дава възможност на предприемчивите българи да се развиват. Не вярвайте на глупостите, че някой иска да ни колонизира. Успехът на България си зависи от нас, а не от Европейската комисия, допълни Хампарцумян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес