Маскирани мъже обират къщи в петричко село

Банда маскирани нападат и обират къщи в петричкото село Дрангово. Само за изминалите около 10 дни има поне пет такива случаи, пише struma.bg. Кметът на селото Ангел Балтаджиев е сформирал доброволчески отряди, които на смени дежурят през нощта. Целта е да бъдат спипани на място нападателите.

Овчар от селото е намерил една от черните маски в храсталаци по път от Дрангово към село Тополница. Предадена е като веществено доказателство в полицията, но набезите продължили и след това.

Един от потърпевшите, чийто двор се охранява от куче, е подал сигнал до кмета, че една нощ след лай на куче излиза и успява да види двама маскирани в близост до своята ограда.

Семейството на Атанас Тодоров е потърпевш от нинджите, които влезли в дома му и задигнали пари и документи. Мъжът, който работи като тираджия, разказва, че са влезли около 4,30 часа сутринта, докато него го е нямало, а в дома му спели жена му и децата. Маскираните влезли през прозореца, който бил затворен, но го отворили с отвертка. Децата не усетили крадеца, но жената го видяла, изплашила се и алармирала на 112. Крадците взели 400 лева, дебитни карти и документи и офейкали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони