След намесата на полиция и прокуратура д-р Владимир Пандев сдаде поста

След намеса на полицията и прокуратурата уволненият преди седмица шеф на МБАЛ-Благоевград д-р Владимир Пандев освободи кабинета, за да влезе новоназначеният управител.

Сагата по освобождаването му започна преди Коледа. Доктор Пандев бе привикван няколко пъти в министерство на здравеопазването и помолен да напусне доброволно. Той обаче отказа и заяви, че ще го направи по закон на събрание на борда, което насрочи за март месец.

Министерството обаче направи по-рано заседанието и на него бе освободен д-р Пандев, който е и лидер на благоевградската структура на БСП. Социалистът се запъна и обяви,че няма да напусне кабинета си, тъй като юридически нещата не били изпипани. Това принуди д-р Огнян Митев, който е определен за нов управител на болницата, да сезира прокуратурата за самоуправни действия. Прокуратурата от своя страна викна на разговор Пандев и го предупреди.

В сряда обаче с призовка социалистът бе привикан в полицията и помолен, без да се правят циркове, да напусне кабинета. А междувременно министерството наложи забрана д-р Пандев да разписва документи и да ги подпечатва. В крайна сметка вчера той освободи поста ,като нарече действията на здравния министър Москов репресивни, незаконни и фашизоидни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве