Родилката с оставеното в леген мъртво бебе се опита да избяга от болницата в Дупница

Целият екип на АГ отделението в общинската болница в Дупница се грижи за родилката от дупнишкото с. Червен брег - Зоя Станкова, чието бебе бе открито мъртво в леген 2 дни след раждането. При постъпването в болницата жизнените й показатели били критични, веднага са й влели две банки кръв. Вчера сътоянието й се подобрило. Лекарите предполагат, че е развила и пневмония. Акушерките дори купили бельо на родилката, съобщава Струма.бг.

Когато се почувствала по-добре обаче, Зоя Станкева се опитала да избяга от АГ отделението. Завеждащият д-р Борис Попов наредил да заключат вратите.

"Чудя се как е жива при тези показатели, с които е била приета в отделението. През октомври месец миналата година тя пак беше докарана в отделението - беше колабирала. След няколкодневно лечение се посъвзе и избяга", разказа д-р Борис Попов.

Психиатърът д-р Александър Паризов я прегледал и потвърдил поставената през 2005 г. диагноза.

"Зоя Станкова е била на преглед в психиатрията през 2005 г. и оттогава не е търсила лекарска помощ в отделението. Диагнозата й е тежка, нямам право да я съобщя", заяви д-р Александър Паризов, завеждащ психиатрично отделение.

Директорката на „Социално подпомагане” в Дупница Виолина Лазова каза по телефона, че знае за случая, но не може нищо да направи. Служители от отдел "Закрила на детето" пристигнаха в понеделник вечерта в дома на Зоя Станкова, но като разбраха, че бебето е починало, си тръгнаха.

„Досъдебно производство за умишлено убийство е образувано по случая с мъртвото бебе в село Червен брег”, съобщи Марияна Сиракова, говорител на Окръжна прокуратура - Кюстендил. Досъдебното производство е по чл. 115 от Наказателния кодекс и към момента е срещу неизвестен извършител. Резултатите от аутопсията сочат, че бебето се родило живо и здраво. Наблюдаващият прокурор е разпоредил и провеждането на съдебно-психиатрична експертиза на майката, която трябва да установи дали жената е вменяема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони