„Ботев“ продава Стаховяк в Русия

„Ботев" е пред финализиране на трансфер на полския вратар Адам Стаховяк в Русия. Очаква се договор да бъде сключен преди 2 февруари, когато „канарчетата" заминават за лагер в Анталия. Стаховяк и чешкият халф Томаш Иршак са включени в трансферната листа, след като отказаха да им се намалят заплатите до 3000 евро. Това е таванът на възнагражденията в „Ботев" след 1 август 2014-а.
Стаховяк и Иршак могат да разтрогнат, тъй като през последните 5 месеца по сметките им са плащани точно по 3000 евро, а не по истинските им заплати. Разликата надхвърля 70 000 евро. „Ботев" няма намерение да плаща на легионерите, въпреки че са любимци на феновете. Целта е да се намери начин за елегантна раздяла.
В Италия пишат, че „Ботев" може да продаде новия национал Милен Гамаков на последния в италианското първенство „Парма". Играчът е оценен на 1 милион евро. Ситуацията в „Парма" обаче е критична. Напусналата звезда Антонио Касано каза, че от 7 месеца никой в отбора не е взел и едно евро. Затова е малко вероятно „пармалатите" да извадят пари за български футболист, въпреки че Гамаков е апетитна хапка, която подлежи на сериозно развитие.
Преди десетина дни пък отново на Апенините обявиха, че 17-годишният юношески национал Георги Купенов е желан от „Сампдория".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ