Имперският балет ще танцува и “Дон Кихот”

Трети, допълнителен, спектакъл включи в програмата на гастрола си в София Имперският руски балет, съобщиха от "Жокер медия". Освен "Лебедово езеро" (10 февруари) и "Болеро" и "Кармина Бурана" (11 февруари) трупата ще представи и "Дон Кихот" на 12 февруари в зала 1 на НДК.

Имперският руски балет е създаден през 1994 г. по идея на Мая Плисецкая, когато легендарната балерина има юбилейни гастроли в Япония. Името на трупата не е случайно - то е реверанс както към императорското семейство, което има изключителен принос в развитието на руската култура и създаването на московския Болшой театър и на санктпетербургския Мариински театър, така и към слезлите от сцената балетни "императори". Това е единственият частен балет, който въпреки всички трудности по време на "перестройка" не само оцеля, но и се прочу в целия свят.

Според експерти Имперският руски балет олицетворява единството и целостта на балетната школа на Русия. Ненапразно трупата е възприемана като "творческа империя".
Всеки, които си е купил билет за "Лебедово езеро" и "Болеро"/"Кармина Бурана", ще получи отстъпка от 10 лв. от цената на билета за "Дон Кихот", уточниха организаторите на гастрола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура