17 страни се борят на 17-ия турнир „Дейвид Шулц”

За 17-и път турнирът в памет на американския борец Дейвид Шулц ще събере елит на световния спорт в Олимпийския тренировъчен център в Колорадо спрингс. Надпреварата няма маркетингова цел и награден фонд, а е в чест на загиналия през 1996-а олимпийски шампион на Щатите. Първите схватки са в четвъртък около 18 ч българско време.

Българите са един от 17-те отбора за 17-ото изданиe на турнира. Класиците ни са в Колорадо спрингс от 2 седмици, където имаха съвместен лагер с американския тим и се бориха на отборния турнир „Джак Пинто".

Надпреварата в 9-а зала на Олимпийския център ще е много оспорвана, след като борци от Русия, Украйна, Канада, Япония, Казахстан, Монголия, Словакия, Аржентина, Израел потвърдиха участие. Най-добрите янки от първия тим на страната също са на линия, както и много състезатели от Щатите, записали се за турнира онлайн. Заявки се приемаха и в сряда вечер.

Билетите са на символични цени, като сумите отиват за благотворителна фондация на името на Шулц - 10 долара за ден, 15 за два дни и по 20 долара за целия турнир. Треньори от школи по борба ще влизат безплатно, като имат право да водят със себе си до петима млади състезатели - също без да се налага да купуват билети.

Класиците ни в Щатите са Иво Ангелов, Явор Янакиев, Александър Костадинов, Владислав Методиев, Елис Гури, Христо Маринов, Илиян Георгиев, Константин Стас и Любомир Димитров. Старши треньор е двукратният олимпийски шампион Армен Назарян, а негов асистент Милчо Радуловски.

Свободняците Кирил Терзиев, Мехмед Фераим, Борислав Новачков, Георги Иванов, Михаил Ганев също са вече в Колорадо, водени от старши треньора на националите - олимпийския шампион Валентин Райчев.

Дамският ни тим е в състав: Елица Янкова, Евелина Николова, Мими Христова, Джанан Манолова и Даяна Иванова с треньор Петър Касабов.

Ще имаме представител и сред реферите на турнира - Димитър Чифудов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт