Жандармерия не пусна инспектори в завода в Горни Лом

Жандармерията не е допуснала екип от Инспекцията по труда във Видин да извърши проверка в гръмналия завод „Миджур” в с. Горни Лом. Това съобщи Анка Велкова, изпълняваща длъжността директор на видинската инспекция.

Опитът за проверка е бил направен на 27 януари, след като ведомството се самосезирало, че на площадката на завода се извършват дейности по възстановяване на ел. захранването, инфраструктурата и др. Инспекторите са решили да проверят спазват ли се условията за охрана и безопасност на труд.

Проверяващите обаче не са допуснати от жандармерията с обяснението, че нямат разрешение от прокуратурата, както и придружител - представител на МВР, обясни Велкова. Тя допълни, че ще предприемат нова проверка през февруари, като изискат предварително разрешение. От Инспекцията по труда обясниха още, че заради специалния пропускателен режим в завода всички техни проверки досега са били предварително обявявани. Така на практика през годините служителите не са имали никаква възможност да правят внезапни, изненадващи проверки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини