Валери Симеонов: НСТС единодушно отхвърли законопроекта за изменение и допълнение на КСО

Модерен лазер за лечение на ретината заработи в Медицински университет-Варна

Санкт Петербург – Градът на Петър или Версай на Изтока

За 101 места за субсидирана заетост кандидатстват общините в Сливенска област

15 училища и два ВУЗ-а участваха в Панорама на образованието в Сливен

Мъж се хвана на работа, близки и полиция го дирят

Надал се уплаши от Григор

Окачват разпятия във всеки кабинет на властта в Бавария Хорст Зеехофер: Ислямът не принадлежи на Германия

Малолетен убиец отива в интернат

Анна Мария Петрова-Гюзелева представи стихосбирката си „…А душата знае“ в Павликени

Жителите на Косовска Митровица дължат 13 млн. евро за вода

НОКА иска промени в стандарта за българските млечни продукти

Поход от Велико Търново до хижа „Божур“ дава начало на кампанията ‚Движи се и победи“ Туристическата разходка ще е тази събота

Енергийният министър Петкова ще посети „Мини Марица-изток“

Тотален хаос в район “Младост”, няма кой да замести Иванчева

Регионалният шеф на Агенцията по храните в Пловдив бе дисциплинарно уволнен

Бившият шеф на Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Пловдив д-р Иван Шиков, е дисциплинарно наказан и уволнен преди дни, пише „Марица”. Заповед за това е издадена от изпълнителния директор на БАБХ проф. Пламен Моллов.

Крайната мярка е наложена след констатирани нарушения от дисциплинарната комисия към Българската агенция по безопасност на храните. В качеството си на и.д. директор, д-р Шиков е неглижирал процедура по бракуване на дълготрайни материални активи, за които няма документи, че са унищожени по надлежния ред. Вследствие на това Агенцията по храните е ощетена с над 6000 лв.

Д-р Иван Шиков бе назначен за 6 месеца като и.д. директор на ОДБХ Пловдив по времето на кабинета Орешарски. Преди това бе ветеринарен лекар в общинския зооветеринарен комплекс в Пловдив.

Негови колеги коментират, че когато седнал на шефския стол, той бил абсолютно неподготвен да управлява една от най-големите структури на Агенцията по храните в страната. След изтичане на изпитателния срок д-р Шиков е отстранен от поста директор.

До уволнението си в средата на януари е работил като главен инспектор в отдел „Здравеопазване на животните” към ОДБХ – Пловдив. В мандат 2011 -2015 г., д-р Иван Шиков е общински съветник в община Калояново от квотата на БСП, в коалиция с НДСВ. Той е син на Радка Шикова – настоящ кмет от БСП на с. Ръжево Конаре.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.