Един от убийците на Oрхан Изиров остава окончателно в ареста

Радослав Валеов, един от обвинените за убийството за петричкия хотелиер Орхан Изиров, остава окончателно в ареста. Софийски апелативен съд не измени мярката му за неотклонение, която е "задържане под стража", съобщава БГНЕС.

Пред съда служебният му защитник не оспори трите законови предпоставки той да остане в ареста, но посочи тежкото семейно и материално положение, в което е Радослав.

Защитникът каза, че дрехите, с които е в момента, са от времето на задържането му и че няма близки, които да му донесат нови, както и прибори за бръснене. Освен това не може и да се погрижи за семейния имот, където е трябвало поне да спре водата.

Адвокатът посочи, че Валеов е направил пълни самопризнанЕдин от убийците на Oрхан Изиров остава в арестаия, посочил къде е оръжието, съдействал е на органите на разследването, осъзнал е и грешката си. От трите обвинения, които са му повдигнати, няма обосновано предположение за тези, които са свързани с намерената марихуана и боеприпасите.

Адвокатът поиска мярка "домашен арест" и каза, че може да му бъде наложено ограничение да не напуска страната.

Фактите, които служебният защитник изложи затова, че Радослав трябва да се грижи за семеен имот, магистратите казаха , че са без правно значение и не са основание за изменение на мярката му.

Радослав Валеов, на 28 г., и Георги Георгиев, на 33 години бяха задържани по обвинение, че на 14 януари са убили петричкия хотелиер Орхан Изиров.

Физическият убиец на хотелиера Орхан Изиров е Радослав Валеов от село Полена, община Симитли. 39-годишният Изиров беше открит мъртъв с огнестрелна рана в главата на 14 януари край пътя Първомай-Кърналово. Автомобилът му бе край пътя с работещ двигател към 19 часа на същата дата.

Двамата са направили самопризнания пред съдия, според тях Георгиев, който е от село край Сандански, извикал Валеов и той му направил услуга, застрелвайки Изиров. По време на убийството Георгиев бил наблизо. Двамата са лежали в гръцки затвор за наркотици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони