Делото на Лечков срещу държавата за нанесени вреди тръгна

Сливенският окръжен съд даде ход на делото на Йордан Лечков срещу държавата за нанесени вреди, съобщи днес адвокат Иван Ангелов, съобщи „Фокус".

Съдът не уважи искането на прокуратурата съдът да си даде отвод с мотива, че същия съдебен състав си е направил отвод по време на едно от наказателните дела срещу Йордан Лечков. Следващото заседание е на 12 март. Дотогава трябва да бъде готова експертизата, за направените от Лечков и защитата му разноски по делото, по което ток бе оправдан в съда в Стара Загора. Лечков настоява да получи компенсация от 552 хиляди лева. От тях
450 хиляди за причинени неимуществени вреди, 2000 лв. за имуществени и над 99 хил. лв. – обезщетение за забава, уточни говорителят на Окръжния съд съдия Мартин Данчев.

Съгласно Конституцията на Република България държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
Радио „Фокус” припомня, че на 25 март 2011 година Окръжният съд в Стара Загора обяви Йордан Лечков за невинен по обвинение за търговия с влияние и измама.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини