Халф замеря съдия с обувка

Скандали и циркове съпроводиха реванша „Атлетико“ - „Барселона“(2:3). Каталунците се класираха за полуфинал за Кралската купа на Испания, след като спечелиха с 1:0 първия мач.

Атракцията на вечерта сътвори Арда Туран от „дюшекчиите“, който замери страничния рефер с обувката си в 48-ата минута. Турчинът получи само жълт картон. Преди 2 г. Дани Бенитес от „Гранада“ запрати бутилка по съдията и отнесе наказание за 3 месеца. Сега арбитърът Хесус Хил Мансано вписа жеста само като „несъгласие“ с негово решение. Ако имаше формулировка „агресия“, щеше да се стовари едра санкция.

Страничен рефер стана „герой“ и когато удари с флагчето Жорди Алба от „Барса“. Националът бързаше да се върне на терена, а съдията размахваше знаменцето с гръб към защитника.

А арбитърът Мансано вдигна втори жълт картон на Габи от „Атлетико“ на път към съблекалните след първото полувреме при 2:3. „Само казах: „Хесус, имаше и дузпа, и червен картон, ще видиш на повторението“, сподели капитанът на „Атлетико“.

Също веднага след първата част Фернандо Торес и Раул Гарсия от „червено-белите“ налетяха да бият Неймар, но ги укротиха. „Неймар има навика да прави жестове“, рече Габи.

Кристиан Ансалди от „Атлетико“ пък стигна до ареста. Защитникът е контузен, остана извън групата и тръгнал като обикновен зрител към стадион „Висенте Калдерон“. Там полицията го спира и се оказва, че аржентинецът няма документи. Започнала  разпра. И Ансалди прищипал ръката на полицай с вратата на колата си. И го отвели в ареста и едва  след полунощ служител на клуба уредил освобождаването на играча.

Торес откри още в 1-вата минута и целуна терена -  първи гол на „Калдерон“ от 2007 г. Неймар изравни в 9-ата, а в 30-ата съдията измисли дузпа за „Атлетико”. Нарушението на Хавиер Масчерано срещу Хуанфран бе извън наказателното поле. Раул Гарсия направи 2:1. В 30-ата минута Жозе Миранда от „Атлетико” си отбелязаха автогол. А в 41-вата реферът не даде дузпа, когато Алба от гостите отклони с ръка удар към вратата. В последвалата контраатака отново Неймар наказа домакините – 2:3. В 84-тата минута и Марио Суарес от „Атлетико” получи втори жълт картон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят