Утре - облаци, след обяд в югозападните райони ще завали дъжд

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има през деня на места в Северна България и източните райони. Ще духа умерен и силен вятър от юг, югозапад. По-късно след обяд в югозападните райони ще завали дъжд. През нощта валежите ще обхванат Западна България. Минимални температури между минус 1° и 4°, максимални 8° и 13°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН за „Фокус”. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа силен южен вятър. Максимални температури между 10° и 14°. Температура на морската вода 6°. Вълнение на морето 3 – 4 бала.

В планините ще има значителна облачност. След обяд на места в Пирин и Родопите ще превали слаб сняг. Ще духа бурен юг, югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около 6°, на 2000 м около 1°.

В събота от запад на изток ще превали в цялата страна. Вятърът за кратко ще отслабне и ще стане западен, а облачността временно ще се разкъса. Температурите ще останат високи, в повечето места минималните ще са между 3°-8°, максималните - 9°-14°. Към вечерта от запад отново ще се заоблачи и ще завали дъжд, в планините - сняг. Вятърът отново ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усилва. В неделя времето ще бъде облачно, с валежи. В Дунавската равнина вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, с него за кратко ще нахлуе студен въздух. В Източна България вятърът ще е силен, от юг-югозапад и температурите в югоизточните райони ще достигат 16°-18°. След обяд валежите ще отслабнат и временно ще спрат, но през нощта срещу понеделник отново ще се активизират. В понеделник ще вали, в по-голямата част от страна а дъжд. От северозапад ще започне да прониква по-студен въздух и във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето