Бой в София излъчва първия шампион в сериите

Осемрундов бой в петък вечерта в столичната зала „Универсиада“ ще излъчи първия шампион в кат. до 81 кг. на световните професионални серии на АИБА. Новото състезание на международната аматьорска централа цели да даде шанс и на професионалисти да се бият под егидата на федерацията и на олимпийски игри.

София вече прие през миналата година три състезания, наречени Нощ на професионалния бокс, в кат. до 81 кг, а сега ще е арена и на сблъсъка за специално изработения шампионския пояс. Двубоят за трофея ще е между Ехсан Рузбахани (Иран) и Джозеф Кенеди Сейн Пиер (Мавриций).

Победителят ще спечели и олимпийска квота за игрите в Рио през 2016-а, а загубилият ще получи правото да участва в допълнителен турнир за професионалисти, който също ще е в София.

Програмата включва общо 4 мача, като предпоследният ще е между Спас Генов, европейски вицешампион от Пловдив 2006 Генов и ирландеца Джоузеф Уард в директен спор за третото място в категорията.

„Благодаря за чудесното посещане в София – каза Рузбахани. - Тренирах много здраво и съм готов както физически, така и в мислите си да дам най-доброто от себе си в този мач.“

„Гледал съм съперника си само в един мач, тук в София миналата година – заяви Сейн Пиер. - Аз също тренирах много усърдно и съм готов за предстоящия здрав сблъсък.“

„Бях в София за първите две гала вечери от сериите – каза Патрик де Каро, мениджър на АИБА Про боксинг. - Поздравявам Красимир Инински и Българската федерация по бокс - видях, че организационният комитет върши много добре своята работа, сигурен съм, че и сега ще е така. Вярвам, че видим бокс на световно равнище в зала „Универсиада“.

Билетите за Нощта на професионалния бокс са по 10 лв. за трибуните и 50 лв. около ринга. 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт